Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №452 «Рішення сесії №452 від 27 липня 2021 року "Про створення комунальної установи «Центр фінансово та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області, затвердження Статуту"»

Кількість переглядів: 496
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 452
Назва документу: Рішення сесії №452 від 27 липня 2021 року "Про створення комунальної установи «Центр фінансово та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області, затвердження Статуту"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №452 від 27 липня 2021 року "Про створення комунальної установи «Центр фінансово та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури Зорянської сільської ради Рівненського (0.05 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я

27  липня 2021 року                                                                                № 452

 

Про  створення комунальної установи

«Центр фінансово та господарського обслуговування

закладів дошкільної, загальної середньої,

позашкільної освіти та закладів культури

Зорянської сільської ради Рівненського району

Рівненської області, затвердження Статуту

 

Згідно з п. 5, ч. 1, п. 30 статті 26 та статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Цивільного кодексу України, пунктом 2 частини 2 статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань» та з метою удосконалення та упорядкування мережі бюджетних установ, економного та раціонального використання бюджетних коштів відповідно до Бюджетного кодексу України, за погодженням з постійними комісіями  Зорянська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Створити комунальну установу «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури»  Зорянської сільської ради Рівненського району, Рівненської області.
  2. Затвердити Статут комунальної установи «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області, що додається.
  3. Затвердити структуру та штатну чисельність комунальної установи  «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області (додаток до Статуту).
  4. Доручити Зорянському сільському голові Михайлу ОЛІЙНИКУ забезпечити проведення  державної реєстрації Статуту  комунальної установи «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області   відповідно до вимог чинного законодавства України.
  5. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно  з чинним законодавством.
  6. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань  освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту (голова комісії – Микола САСЬКО).

 

 

Зорянський сільський голова                          Михайло ОЛІЙНИК

                                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                         Додаток

до рішення Зорянської сільської ради

 27.07.2021 №  452

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С Т А Т У Т

 КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ

«Центр фінансового та господарського обслуговування

закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської  сільської ради

 Рівненського району Рівненської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

 

1.Цей Статут визначає правові і економічні основи організації та господарської діяльності комунальної установи «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської сільської ради (далі – комунальна установа).

2.Засновником комунальної установи є Зорянська сільська рада (далі – Засновник).

3.Комунальна установа створена відповідно до рішення Зорянської сільської ради від  27.07.2021 року № 452, має статус комунальної установи, утримується за рахунок місцевого бюджету і є неприбутковою.

4.Загальне управління та керівництво комунальною установою здійснює Зорянська сільська рада, з питань галузевого управління – відділ  освіти, сімї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради.

5.Комунальна установа здійснює свою діяльність на основі та відповідно до чинного законодавства України, зокрема Конституції України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", нормативних актів Кабінету Міністрів України, інших нормативно-правових актів, що регламентують бюджетні відносини і фінансово-господарську діяльність бюджетної установи, нормативних актів Міністерства освіти і науки України, норм податкового законодавства України, що регулюють діяльність неприбуткових установ, інших чинних нормативних актів України, рішень Зорянської сільської ради, розпоряджень  сільського голови, наказів відділу освіти, сімї,  молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради та цього Статуту, який затверджується Зорянською сільською радою.

6.Комунальна установа має самостійний баланс, власний рахунок (рахунки), печатку встановленого зразка, кутовий штамп, бланки зі своїм найменуванням та ідентифікаційний код. Комунальна установа може мати вивіску встановленого зразка зі своїм найменуванням.

7.Комунальна установа має статус юридичної особи з дня її державної реєстрації у встановленому законом порядку.

8.Діловодство в комунальній установі ведеться державною мовою.

9.Комунальна установа самостійно відповідає за своїми зобов’язаннями відповідно до чинного законодавства України.

10.У межах своєї статутної діяльності комунальна установа має право укладати від свого імені угоди, виступати позивачем, відповідачем в судах усіх інстанцій.

11.Комунальна установа здійснює ведення бухгалтерського обліку  фінансової та господарської діяльності закладів на підставі договору про надання послуг на безоплатних умовах.

12. Контроль за ефективним використанням коштів та збереженням майна комунальної  установи               здійснює Засновник.

13. Контроль за діяльністю комунальної  установи здійснює відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради.

14.Структура комунальної установи затверджуються рішенням Зорянської сільської ради.

15.Повне найменування: комунальна установа «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області

16.Скорочене найменування: КУ "ЦФГЗО" Зорянської сільської ради

17. Юридична адреса комунальної установи: площа Володимира Плютинького,1,  с. Зоря, Рівненська область, Рівненський район, 35314

18.Фактична адреса комунальної установи: площа Володимира Плютинського, 2а/1,  с.Зоря, Рівненська область, Рівненський район, 35314

 

2. Мета, завдання, функції та права комунальної установи

 

    1. Комунальна установа «Центр фінансового та господарського обслуговування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти та закладів культури» Зорянської сільської ради створена з метою забезпечення ведення бухгалтерського обліку, звітності та господарської діяльності закладів,  що фінансуються з бюджету Зорянської сільської ради.

 

    1. Основними завданнями комунальної установи є:

- ведення бухгалтерського обліку відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, а також інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку, в тому числі з використанням уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності; проведення інвентаризації необоротних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу;

- проведення аналізу даних бухгалтерського обліку та звітності, у тому числі зведеної звітності щодо причин зростання дебіторської та кредиторської заборгованості, щодо стягнення дебіторської та погашення кредиторської заборгованості, її списання відповідно до законодавства.

- складання на підставі даних бухгалтерського обліку фінансової та бюджетної звітності, а також державної статистичної , зведеної та іншої звітності (декларації) в поряду, встановленому законодавством;

- відображення у документах достовірної інформації про господарські операції і результати діяльності, необхідної для оперативного управління бюджетними призначеннями (асигнуваннями) та фінансовими і матеріальними (нематеріальними) ресурсами;

- забезпечення дотримання бюджетного законодавства при взятті бюджетних зобов’язань, своєчасного подання на реєстрацію таких зобов’язань, здійснення платежів відповідно до взятих бюджетних зобов’язань, достовірного та  у повному обсязі відображення операцій у бухгалтерському обліку та звітності закладів освіти, своєчасного та у повному обсязі перерахування податків і зборів (обов’язкові платежі) та ін.

- забезпечення контролю за наявністю і рухом майна, використанням фінансових і матеріальних (нематеріальних) ресурсів відповідно до затверджених нормативів і кошторисів;

- запобігання виникненню негативних явищ у фінансовій та господарській діяльності, виявлення і мобілізація внутрішньогосподарських резервів закладів.

- здійснення контролю за правильним і економічним витрачанням коштів бюджетних установ відповідно до їх цільового призначення за затвердженими кошторисами з урахуванням змін, внесених до них в установленому порядку, а також за збереженням матеріальних цінностей.

- розробка річних та перспективних планів проведення ремонтних робіт  об’єктів та споруд закладів, виявлення потреб і розробка планів забезпечення закладів  меблями, обладнанням, інструментами, інвентарем, канцелярським та господарським приладдям, паливом, пальним, ремонтними і будівельними матеріалами.

- забезпечення планування та розподіл продуктів харчування для закладів, проведення моніторингу цін на продукти харчування , ведення обліку дітей, охоплених безоплатним харчуванням, забезпечення заходів щодо покращення матеріально-технічного стану харчоблоків закладів освіти.

- забезпечення проведення енергозберігаючої політики та заходів щодо енергозбереження у закладах.

- забезпечення дотримання законодавства з енергозбереження та нормативів, витрат паливно-енергетичних ресурсів у  закладах, здійснення збору, узагальнення та аналіз інформації про використання паливно-енергетичних ресурсів.

- забезпечення зберігання, оформлення та передачу архіву оброблених первинних документів та облікових регістрів, які є підставою для відображення бухгалтерського обліку операцій та складання звітності;

- забезпечення дотримання законодавства у сфері пожежної безпеки, цивільного захисту та охорони праці України.

 

2.3.  Комунальна установа має право:

- звертатися у порядку, передбаченому чинним законодавством, до центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, а також підприємств і організацій незалежно від форм власності та підпорядкування для отримання інформації та матеріалів, необхідних для виконання покладених на комунальну установу завдань;

- відповідно до законодавства здійснювати господарську та інші види діяльності з метою забезпечення діяльності закладів, ведення бухгалтерського обліку фінансової та господарської діяльності закладів, організації роботи закладів у сфері матеріально-технічного забезпечення;

- виконувати роботи зі складання проектів бюджету, бюджету і кошторисів видатків закладів, їх подальшого виконання. Постійно проводити аналіз фінансування та використання бюджетних коштів. Нараховувати заробітну плату, лікарняні тощо. Забезпечувати ведення бухгалтерського обліку згідно з наказом про облікову політику установи та складання звітності, здійснювати контроль за оформленням фінансових документів, збереженням грошових коштів і матеріальних цінностей. Проводити щорічні планові та позапланові інвентаризації, здійснювати контроль за правильним та економним використанням коштів, проводити аналітичну роботу щодо вивчення стану та перспектив розвитку роботи закладів;

- здійснювати придбання матеріальних цінностей;

- самостійно планувати, організовувати і здійснювати свою статутну діяльність, визначати основні напрямки свого розвитку відповідно до своїх завдань і цілей.

- самостійно укладати договори (контракти) з юридичними та фізичними особами;

- здійснювати співробітництво з іноземними організаціями відповідно до законодавства України;

- надавати консультативну допомогу з питань, що належать до її компетенції, спеціалістам інших закладів та установ;

- здійснювати інші права, що не суперечать чинному законодавству України.

 

2.4.Комунальна установа відповідно до покладених на неї завдань забезпечує:

  • дотримання порядку проведення розрахунків за товари, роботи та послуги, що закуповуються за бюджетні кошти;


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь