Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №456 «Рішення сесії №456 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Зорянській сільській раді"»

Кількість переглядів: 149
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 456
Назва документу: Рішення сесії №456 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Зорянській сільській раді"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №456 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Зорянській сільській раді" (0.03 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

      

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я


27 липня  2021 року                                                                                № 456

 

Про затвердження Порядку

розгляду електронної петиції,

адресованої  Зорянській сільській раді

 

Відповідно до законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», за погодженням з постійними комісіями Зорянська сільська рада

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити Порядок розгляду електронної петиції, адресованої Зорянській сільській раді, що додається.
  2. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно з чинним законодавством.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на  постійну комісію  з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, регламенту, етики та з питань запобігання та виявлення корупції (голова комісії – Оксана ДМИТРУК).

 

 

 

 

Зорянський сільський голова                                Михайло ОЛІЙНИК

 

 

 

 

Додаток

до рішення Зорянської сільської ради  27.07.2021року  № 456

 

ПОРЯДОК
розгляду електронної петиції, адресованої

Зорянській сільській раді

 

1. Цей Порядок визначає процедуру подання та розгляду електронної петиції, адресованої Зорянській сільській раді, відповідно до вимог законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції».

2. Електронна петиція – особлива форма колективного звернення громадян до органу місцевого самоврядування.

3. Громадяни можуть звернутися з електронними петиціями до Зорянської сільської ради через офіційний веб-сайт Зорянської сільської ради або через веб-сайт громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронної петиції (далі - громадське об’єднання).

4. В електронній петиції має бути викладено суть звернення та пропозиції, зазначено прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора) електронної петиції, адресу електронної пошти, на яку заявнику може бути надіслана відповідь. У заголовку петиції зазначається її короткий зміст. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається. На веб-сайті Зорянської сільської ради зазначаються дата початку збору підписів та інформація щодо загальної кількості та переліку осіб, які підписали електронну петицію.

5. Відповідальність за зміст електронної петиції несе автор (ініціатор) електронної петиції.

6. Для створення електронної петиції, адресованої Зорянськії сільській раді, її автор (ініціатор) заповнює спеціальну форму на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради або веб-сайті громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій, та розміщує текст електронної петиції.

7. Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради або на веб-сайті громадського об’єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку електронних петицій, протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором (ініціатором).

8. Електронна петиція не може містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганду війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, заклики до вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини.

9. У разі невідповідності електронної петиції встановленим вимогам вона не оприлюднюється або може бути виключена з режиму оприлюднення, про що повідомляється автору (ініціатору) не пізніше строку, встановленого для оприлюднення, з наданням відповідних роз’яснень.

Неправдиві відомості, подані автором (ініціатором) петиції, є підставою для відмови в її оприлюдненні або для виключення з режиму оприлюднення.

Не оприлюднюється і не розглядається петиція, яка містить нецензурну лексику та лайливі вислови, про що у дводенний строк з дня її надіслання повідомляється автор (ініціатор) петиції.

10. Оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради здійснює відділ організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації.

11. Дата оприлюднення електронної петиції на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради або на веб-сайті громадського об’єднання є датою початку збору підписів на її підтримку.

12. Громадянин, який бажає підтримати електронну петицію, заповнює спеціальну форму, яка розміщена на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради або веб-сайті громадського об’єднання.

 Під час заповнення форми громадянин зазначає своє прізвище, ім’я, по батькові, адресу електронної пошти та номер телефону.

 

13. Зорянська сільська рада та громадські об’єднання під час збору підписів на підтримку електронної петиції зобов’язані забезпечити:

 

безоплатність доступу та користування інформаційно-телекомунікаційною системою, за допомогою якої здійснюється збір підписів;

 

електронну реєстрацію громадян для підписання петиції;

 

недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції, без участі громадянина;

 

фіксацію дати і часу оприлюднення електронної петиції та підписання її громадянином.

14. Електронна петиція, адресована Зорянській сільській раді, розглядається відповідно до цього Порядку, за умови збору на її підтримку не менш як 100 підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції.

16. Електронна петиція, адресована Зорянській сільській раді, збір підписів на підтримку якої здійснювався через веб-сайт громадського об’єднання і яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів на її підтримку, не пізніше наступного дня після набрання необхідної кількості підписів надсилається громадським об’єднанням Зорянській сільській раді із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату направлення електронної петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали електронну петицію (чи посилання на джерело такої інформації в мережі Інтернет), строк збору підписів, назву та відомості про державну реєстрацію громадського об’єднання, прізвище, ім'я, по батькові керівника (особи, уповноваженої представляти громадське об’єднання), місцезнаходження та адресу електронної пошти громадського об’єднання для оприлюднення на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради.

17. Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до чинного законодавства.

18. Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції, а в разі отримання електронної петиції від громадського об’єднання - не пізніш як через два робочі дні після отримання такої петиції.

19. Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

20. Сесія ради скликається для розгляду електронної петиції, що набрала необхідну кількість підписів, протягом строку, встановленого для її розгляду.

21. Якщо електронна петиція містить клопотання про її розгляд на  громадських слуханнях, автор (ініціатор) петиції має право представити електронну петицію на таких слуханнях. У такому разі строк розгляду електронної петиції продовжується на строк, необхідний для проведення відповідних слухань.

22. Про підтримку або непідтримку електронної петиції, адресованої Зорянській сільській раді, публічно оголошується Зорянським сільським головою на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради.

23. У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.

24. Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради, а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції та відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів на підтримку відповідної електронної петиції.

25. У разі визнання за доцільне викладені в електронній петиції пропозиції можуть реалізовуватися Зорянською сільською радою шляхом прийняття з питань, віднесених до її компетенції, відповідного рішення.

26. Інформація про кількість підписів, одержаних на підтримку електронної петиції, та строки їх збору зберігається не менше трьох років з дня оприлюднення петиції.

 

 

 

 

Начальник відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації виконавчого комітету Зорянської сільської ради

  

 

 

 

 

 

                             Зоряна НАЗАРЕЦЬ

        


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь