Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №457 «Рішення сесії №457 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми «Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти» Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки"»

Кількість переглядів: 153
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 457
Назва документу: Рішення сесії №457 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми «Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти» Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №457 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми «Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти» Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки" (0.04 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

                                  УКРАЇНА                                       

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

РІШЕННЯ

 

27 липня  2021  року                                                                                    № 457

 

Про затвердження Програми

«Дитяче харчування в закладах

дошкільної освіти» Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки

 

         Відповідно до Закону України «Про освіту», «Про дошкільну освіту»,  «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня  2014 року № 76-VIIІ, «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи  міжбюджетних відносин» від 28 грудня 2014 року № 79-VIIІ, Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»(зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р. «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високоякісними продуктами харчування вітчизняного виробництва», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (зі змінами); спільний наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» та за погодженням із постійними комісіями  Зорянська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити  Програму «Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти»  Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки, що додається.
  2. Керівникам закладів дошкільної освіти забезпечити належну організацію харчування дітей дошкільних навчальних закладах у порядку, визначеному законодавством.
  3. Бухгалтерії відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму щорічно при формуванні та внесенні змін до сільського бюджету на 2022-2024 роки передбачати кошти на фінансування Програми і забезпечувати їх цільове використання.
  4. Відділу відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради інформувати про хід виконання Програми щорічно  до 25 грудня.
  5. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно з чинним законодавством.
  6. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань  освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту (голова комісії – Микола САСЬКО).

 

Зорянський сільський голова                    Михайло  ОЛІЙНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Додаток

до рішення Зорянської сільської ради

 27.07.2021 № 457

 

Програма

“Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти

Зорянської сільської ради

на 2022-2024 роки

  1. Паспорт Програми

 

Назва Програми

Програма «Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти» на 2022-2024роки.

Підстава       до розробки Програми

Відповідно до Закону України «Про освіту», «Продошкільну освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року №76-VIII, «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи між бюджетних відносин» від 28 грудня 2014 року №79-VIII, Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість»(зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високо якісними продуктами харчування вітчизняного виробництва», наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування   дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернат них навчальних закладах» (зі змінами); спільний наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах

Замовник Програми

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та

туризму Зорянської сільської ради

Головний розробник Програми

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та

туризму Зорянської сільської ради

 

Строки реалізації Програми

2022-2024 роки.

Джерела фінансування

Кошти    місцевого    бюджету    та     інші     джерела

фінансування, незаборонені законодавством.

Обсяги фінансування

Обсяг коштів на кожний окремий рік розглядається у

встановленому чинним законодавством порядку.

Очікувані кінцеві

Результати реалізації Програми

1. Створення єдиної системи харчування.

2.Забезпечення харчуванням дітей дошкільного віку у дошкільному     навчальному      закладі шляхом встановлення розміру харчування на один день 40 гривень, з них 20 гривень батьківська плата для батьків. Забезпечення безкоштовним харчуванням дітей    із числа дітей-сиріт,   дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей,  з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах, дітей з інвалідністю дітей, батьки яких є учасниками антитерористичної операції АТО/ООС, дітей, які не належать до вказаних вище категорій але вкрай потребують безоплатного харчування            на основі довідки органів місцевого самоврядування.

  1. Встановлення плати батьків або осіб, які їх замінюють, за  харчування дітей дошкільного віку  у дошкільному навчальному закладі в розмірі 20 гривень від загальної вартості харчування дитини на день у 2022 році.
  2. Створення умов, що сприяють зміцненню здоров`я дітей, їх гармонійному розвитку.
  3. Поліпшення якості харчування дітей.
  4. Формування навичок правильного та здорового харчування.
  5.  Впровадження нових технологій в організації харчування.

 

  1. Загальні положення

 

Програма “Дитяче харчування в закладах дошкільної освіти ” на 2022-2024 роки (далі-Програма) розроблена відповідно до Закону України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про охорону дитинства», «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII, «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи між бюджетних відносин» від 28 грудня 2014 року № 79-VIII, Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 №116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (зі змінами), розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.11.2012 №865-р «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення дітей високо якісними   продуктами харчування вітчизняного виробництва»,наказу Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 №667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (зі змінами); спільний наказ Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах. Найважливішими компонентами розвитку особистості дитини є її фізичне, психічне та духовне здоров’я, станякого визначається впливом на нього усього комплексу соціально-економічних, екологічних і духовних факторів. У контексті формування гармонійно розвиненої особистості постає питання створення умов для збереження здоров’я дітей, їх всебічного розвитку, навчання і виховання. Одним із основних факторів впливу на здоров’я дітей є забезпечення їх повноцінним і раціональним харчуванням.

Державою гарантується забезпечення харчування дітей дошкільного віку, категорії яких визначені чинним законодавством України, тому організація харчування дітей у дошкільному навчальному закладі належить до пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування.

Керівник дошкільного навчального закладу забезпечу є координацію процесу організації харчування, контроль за харчовими нормами і якістю продукції, яка надходить до харчоблоків, організацію харчування дітей пільгових категорій відповідно до вимог чинного законодавства України.

Дошкільні навчальні заклади мають приміщення їдалень, в яких створені відповідні умови для організації харчування дітей.

Першочерговим завданням є створення єдиної системи організації харчування, яка дозволить удосконалити діючу систему організації харчування, поліпшити контроль за якістю сировини й готової продукції, а також дасть змогу впровадити єдине циклічне меню у всіх навчальних закладах району, водночас, забезпечить ефективне і прозоре використання бюджетних коштів.

 

Розробка Програми обумовлена необхідністю створення умов для організації повноцінного і якісного харчування дітей.

 

  1. Мета та основні завдання Програм

Основна мета Програми - це створення умов для збереження здоров’ядітей, підвищення рівня організації харчування, забезпечення раціональним іякісним харчуванням, впровадження нових технологій приготування їжі й формобслуговуваннядітей навчальних закладів.

Основними завданнями Програми є:

  1. створення єдиної системи харчування;
  2. досконалення управління системою організації харчування, оптимізації витратна її функціонування;
  3. створення умов для повноцінного харчування дітей;
  4. Забезпечення харчуванням дітей до шкільного віку у дошкільному навчальному закладі шляхом встановлення розміру харчування на один день 40 гривень, з них 20 гривень батьківська плата. Забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах, дітей з інвалідністю, дітей, батьки яких є учасниками АТО/ООС, дітей, які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують безоплатного харчування на основі довідки органів місцевого самоврядування.

 

Реалізація Програми дасть змогу:

  1. Створити єдину систему харчування;
  2. Забезпечити харчуванням дітей дошкільного віку у дошкільному навчальному закладі шляхом встановлення розміру харчування на один день 40 гривень, з них 20 гривень батьківська плата для батьків. Забезпечення безкоштовним харчуванням дітей із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних групах, дітей з інвалідністю дітей, батьки яких є учасниками АТО/ООС, дітей, які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують безоплатного харчування на основ і довідки органів місцевого самоврядування.
  3. Встановити плату батьків або осіб, які їх замінюють, за харчування дітей дошкільного віку у дошкільному навчальному закладі в розмірі 20 гривень від вартості харчування дитини на день у 2022 році;
  4. Створити  умови,   що   сприяють   зміцненню   здоров`я   дітей,                їх гармонійному розвитку;
  5. Поліпшити якість харчування дітей;
  6. Формувати навички правильного та здорового харчування;
  7. Впроваджувати нові технології в організації харчування

 

Доцільність створення даної Програми обумовлена:

  1. Турботою прозбереження та поліпшення стану здоров’я дітей;

« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь