Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №462 «Рішення сесії №462 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки"»

Кількість переглядів: 134
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 462
Назва документу: Рішення сесії №462 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №462 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки" (0.04 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

 

 

РІШЕННЯ

27 липня 2021 року                                                                            № 462

Про  затвердження Програми  профілактики

правопорушень та боротьби зі  злочинністю

на території Зорянської сільської ради

на 2022-2024 роки

 

  З метою запобігання виникненню умов, що сприяють вчиненню правопорушень,  їх профілактики, забезпечення захисту конституційних прав та свобод людини, керуючись “Положенням про Національну поліцію”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2015 №877, Закону України “Про національну поліцію”, Законом України від 21.05.97 №280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні»  та за  погодженням із постійними комісіями Зорянська сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки, що додається.
  2. Фінансовому відділу  Зорянської сільської ради передбачати  кошти для фінансування заходів Програми.
  3. Відділу соціального захисту населення Зорянської сільської ради інформувати про хід виконання Програми щорічно  до 25 грудня.
  4. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно з чинним законодавством.

 

  1. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, регламенту, етики та з питань запобігання та виявлення корупції ( голова комісії – Оксана ДМИТРУК).

Зорянський сільський голова                                                    Михайло  ОЛІЙНИК

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення Зорянської сільської ради

  27.07.2021 № 462

 

Програма

профілактики правопорушень та боротьби зі  злочинністю

на території Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки

 

1. Проблеми, на розв’язання яких спрямована Програма

 

Останні події, що розгортаються на теренах нашої держави, пов’язані із суттєвим збільшенням криміногенних загроз громадській безпеці та громадського порядку і зумовлюють необхідність формування принципово нових підходів до розв’язання цієї проблеми, прийняття системних різнопланових профілактичних заходів соціального характеру, спрямованих на усунення причин вчинення правопорушень та зменшення кількості скоєних злочинів.

Зниження рівня зайнятості населення, скорочення кількості робочих місць негативно позначається на рівні злочинності, призводить до збільшення кількості випадків шахрайського заволодіння коштами пенсіонерів, одиноких громадян та людей похилого віку, крадіжок з офісів і помешкань громадян, розповсюдження наркоманії, пияцтва, протиправних проявів у молодіжному середовищі та серед неповнолітніх, інших правопорушень та злочинів.

Питання ефективності заходів, які вживаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування для забезпечення публічної безпеки і порядку, дієвої протидії злочинності та правопорушенням, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, завжди були першочерговими.

У зв’язку із зазначеним, розроблено програму профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на території Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області на 2021-2023 роки (далі – Програма).

В умовах побудови правової держави, зміни адміністративно-територіального устрою та реформування правоохоронних органів  в сучасній Україні, проблеми захисту її громадян від злочинних посягань, а також протидії спробам криміналізації суспільства, нейтралізації негативних соціальних тенденцій набувають першочергового значення. У цьому контексті особливо гострим є питання профілактики правопорушень.

Аналіз криміногенної ситуації свідчить про необхідність посилення значення профілактики злочинів та підвищення ефективності охорони громадського порядку.

 

2. Мета Програми

 

Метою цієї Програми є підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів, забезпечення узгоджених заходів, спрямованих на забезпечення громадського порядку та громадської безпеки, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, усунення причин та умов вчинення протиправних діянь, а також налагодження дієвої співпраці правоохоронних органів та місцевих органів виконавчої влади.

Основними завданнями Програми є:

удосконалення системи оперативного реагування на заяви та повідомлення про скоєні правопорушення;

упровадження сучасних технічних засобів, що сприятимуть профілактиці правопорушень та протидії злочинності (засобів відеоспостереження, систем швидкого реагування, засобів екстреного виклику поліції тощо);

залучення громадськості до проведення заходів щодо забезпечення громадського порядку та громадської безпеки;

удосконалення форм і методів профілактики правопорушень у місцях масового перебування громадян, на автошляхах та у місцях концентрації ДТП;

підвищення рівня дорожньої дисципліни;

провадження просвітницької діяльності, спрямованої на виховання негативного ставлення до протиправних діянь;

    проведення профілактичної роботи з неблагополучними сім’ями, а також, розроблення механізму екстреного реагування на факти бездоглядності дітей з метою недопущення їх втягнення у злочинну діяльність;

інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення профілактичної діяльності, форм і методів профілактики правопорушень, підвищення ефективності різнопланових заходів у сфері протидії злочинності та правопорушень  на території сільської ради.

Перелік заходів, що сприятимуть виконанню вказаних завдань Програми, наведено у додатку 1.

 

3. Обгрунтування шляхів розв’язання проблем, ресурсне забезпечення та строки виконання Програми

 

Оптимальним шляхом досягнення поставленої мети є здійснення  дій на такому пріоритетному напрямку, як більш широке залучення громадськості, громадських формувань та сучасних технічних засобів охорони та відеоспостереження до забезпечення охорони правопорядку на території Зорянської сільської  ради.             Фінансування Програми проводиться за рахунок коштів Зорянської сільської ради за умови наявності вільного фінансового ресурсу та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством України.

  Обсяги коштів, необхідних на фінансування заходів Програми є орієнтовними і в ході виконання можуть уточнюватися.

Контроль за цільовим використанням коштів з бюджету сільської ради здійснює постійна комісія сільської ради з питань соціально-економічного розвитку  бюджету та фінансів.

 

4. Перелік завдань і заходів Програми та результативні показники

Основними завданнями програми є:

- активізувати діяльність всіх місцевих підрозділів органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, пов’язану з профілактикою правопорушень, удосконалити механізм координації роботи із залучення до цього громадських формувань, організацій та громадськості;

         - удосконалити систему профілактики правопорушень, спрямовану на соціальну адаптацію осіб, звільнених з місць позбавлення волі, посилення боротьби з алкоголізмом, наркоманією, злочинністю та бездоглядністю неповнолітніх, а також іншими антисоціальними явищами;

- правове виховання молоді шляхом запровадження сучасних форм і методів профілактики правопорушень, розроблення інформаційно-пропагандистських та культурно-виховних програм, підготовки і видання матеріалів з питань профілактики правопорушень.

 

 

5. Координація та контроль за ходом виконання Програми

 

         Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює постійна комісія сільської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, регламенту, етики та з питань запобігання та виявлення корупції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назва Програми

Програма профілактики правопорушень та боротьби із злочинністю на території Зорянської сільської ради на 2022-2024 роки

Підстава розроблення Програми

Положення про Національну поліцію, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2015 №877, Закон України “Про національну поліцію”, Закон України від 21.05.97 №280/97-ВР  «Про місцеве самоврядування в Україні»

Ініціатор розроблення Програми

Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області

Розробник Програми

Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області

Терміни реалізації Програми

2022-2024 роки

Виконавець Програми

Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області

Джерела фінансування Програми

Основним джерелом фінансування  є місцевий бюджет, інші джерела, не заборонені законодавством

6. Паспорт Програми

 

 

 

 

 

 

Секретар ради                                                Лариса ЛУЦИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до Програми

Заходи  програми

профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю

на території  Зорянської  сільської  на 2022 – 2024 роки

 

з/п

Перелік заходів Програми

Термін виконання

Відповідальний виконавець

Очікувані результати

 
 
 

 

1

2

3

4

5

 

1. Профілактика правопорушень та боротьба зі злочинністю

 

1.1.

 

Здійснення моніторингу осіб, які отримують соціальні послуги в установах органів соціального захисту населення, осіб похилого віку, самотніх, визнаних недієздатними та обмежено дієздатними внаслідок зловживання спиртними напоями, наркотичними засобами, а також неповнолітніх, які залишилися без батьківського піклування з метою своєчасного виявлення загрози їх життю та здоров’ю внаслідок протиправних посягань. Зазначену інформацію невідкладно направляти до відділення поліції.

 2


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь