Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №466 «Рішення сесії №466 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Зорянської сільської ради на 2021- 2024 роки"»

Кількість переглядів: 149
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 466
Назва документу: Рішення сесії №466 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Зорянської сільської ради на 2021- 2024 роки"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №466 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Зорянської сільської ради на 2021- 2024 роки" (0.03 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я


27 липня  2021 року                                                                            №  466

 

Про затвердження Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Зорянської сільської ради  на 2021- 2024 роки

 

          Відповідно до Законів України  «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги», «Про джерела фінансування дорожнього господарства України», постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2020 року № 1287 «Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 травня 2021 року № 349 «Про Обласну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Рівненській області на період до 2023 року», розпорядження голови районної державної адміністрації від 27 травня 2021 року  №290  «Про районну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Рівненському районі на період до 2023 року», з метою запобігання дорожньому травматизму, вжиття додаткових заходів щодо усунення причин та умов, які призводять до аварійності на дорогах, підвищення рівня безпеки дорожнього руху, поліпшення експлуатаційного стану доріг, вулиць, захисту життя і здоров'я громадян, за погодженням з постійними комісіями  Зорянська сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки, що додається.
  2. Відділу земельних відносин та житлово- комунального господарства                                     Зорянської сільської ради інформувати про хід виконання Програми щорічно  до 25 грудня.
  3. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно з чинним  законодавством.
  4. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань  з питань житлово-комунального господарства, побутового, торгівельного обслуговування, громадського харчування, транспорту та звязку (голова комісії – Микола ДАРМОРОСТ).

 

Зорянський сільський голова                    Михайло  ОЛІЙНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення Зорянської сільської ради  27.07.2021  № 466

 

 Програма

підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території  Зорянської сільської ради  на 2021- 2024 роки

 

Паспорт Програми

 

1.

Ініціатор розроблення Програми

Виконавчий комітет  Зорянської сільської ради

2.

Розпорядчі документи, на підставі яких розроблена Програма

Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закон України «Про автомобільні дороги», постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2020 року № 1287 «Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року», розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2020 року № 1360-р «Про схвалення Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2024 року», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 травня 2021 року № 349 «Про Обласну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Рівненській області на період до 2023 року», розпорядження голови районної державної адміністрації від 27 травня 2021 року  №290  «Про районну цільову програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Рівненському районі на період до 2023 року»,

3.

Розробник Програми

Зорянська сільська  рада

4.

Співрозробник Програми

-

5.

Відповідальний виконавець Програми

 Зорянська сільська рада

6.

Загальний обсяг фінансових ресурсів на виконання Програми

 В межах кошторисних призначень                      

7.

Терміни реалізації Програми

2021-2024 роки

 

 

 

І.Загальні положення

 

Програму розроблено на основі комплексного підходу до розв'язання проблем захисту суспільства, національного надбання і довкілля від автопригод та їх наслідків, визначення шляхів удосконалення системи забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах Зорянської сільської  ради, організаційних засад її функціонування, зміцнення технічної і ресурсної бази.

Програмою передбачаються заходи, спрямовані на:

створення єдиної системи забезпечення безпеки дорожнього руху на території Зорянської сільської ради та її розвиток;

забезпечення життєво важливих інтересів місцевого населення, об'єктів, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності у сфері безпеки дорожнього руху;

розроблення організаційних засад діяльності щодо забезпечення безпеки дорожнього руху у населених пунктах та на дорогах ;

удосконалення та підвищення ефективності роботи, пов'язаної із забезпеченням безпеки дорожнього руху у населених пунктах та на дорогах;

інформаційне забезпечення підприємств, установ, організацій і населення з питань безпеки дорожнього руху;

досягнення належного рівня фінансового і матеріально-технічного  забезпечення у сфері дорожнього руху;

подальший розвиток дорожньої і транспортної інфраструктури та підвищення екологічної безпеки довкілля.

 

 

ІІ. Мета Програми

 

Метою Програми є зниження показників аварійності на вулично-дорожній мережі Зорянської сільської ради, зменшення соціальної гостроти цієї проблеми.

Основними пріоритетами Програми є:

- вплив на удосконалення системи підготовки учасників дорожнього руху усіх категорій;

- вплив на розвиток профілактичної діяльності, спрямованої на формування законослухняного громадянина;

- підвищення експлуатаційних показників автомобільних доріг і вулиць;

- удосконалення організації руху транспорту та пішоходів на вулицях, дорогах, автошляхах селищної ради;

- підвищення безпеки пасажирських перевезень;

-підвищення рівня інформаційно-технічного забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху.

 

 

 

 

 

 

III. Заходи щодо виконання Програми

 

п/п

Найменування заходу

Термін виконання

Виконавці

1.

Систематично аналізувати стан безпеки дорожнього руху у населених пунктах, на автошляхах. При необхідності розробляти комплексні плани заходів щодо запобігання аварійності та загибелі людей.

2021-2024

виконавчий комітет

2.

Враховуючи наявність незадовільних дорожніх умов на ділянках доріг і вулиць, де було скоєно автопригоди, систематично аналізувати стан аварійності  вулично-дорожній мережі та виявлені при цьому недоліки. За результатами аналізу розробляти заходи щодо удосконалення організації дорожнього руху та підвищення його безпеки у місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод і на аварійно небезпечних ділянках доріг і вулиць.

2021-2024

виконавчий комітет

    3.

Проводити комісійні огляди залізничного переїзду та усунення недоліків за результатами їх проведення.

 

2021-2024

виконавчий комітет, Управління залізничних шляхів у Рівненській області (за згодою)

4.

Проводити комісійні огляди зелених насаджень, що знаходяться поблизу місцевих доріг та забезпечити вирубку  або часткову розчистку аварійно-небезпечних дерев.

2021-20243

виконавчий комітет

5.

За результатами проведення комплексних комісійних весняних і осінніх оглядів доріг, вулиць, залізничного переїзду інформувати Рівненську РДА та службу автомобільних доріг у Рівненському районі  про недоліки в утриманні вулично-дорожньої мережі і залізничного переїзду та вносити відповідні пропозиції щодо удосконалення організації і безпеки дорожнього руху.

2021-2024

виконавчий комітет

6.

Здійснювати інформатизацію, координацію діяльності  дорожньо-комунальних, залізничних, автотранспортних та інших організацій, установ і приватних підприємств щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.

2021-2024

виконавчий комітет

7.

З метою підвищення рівня утримання вулично-дорожної мережі населених пунктів сільської  ради, при формуванні місцевого бюджету передбачати фінансування проведення поточного і капітального ремонтів доріг згідно з чинними нормами.

2021-2024

виконавчий комітет

8.

Висвітлювати проблеми безпеки дорожнього руху, обставин та причин скоєння дорожньо-транспортних пригод на сайті Зорянської територіальної громади.

2021-2024

відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації

9.

Проводити в закладах освіти  тижні безпеки дорожнього руху, інструктажі з питань безпеки дорожнього руху

2021-2024

ВОСМСКТ

10.

Здійснювати виховні та профілактичні заходи, спрямовані на збереження життя і здоров'я дітей у канікулярний період. Забезпечити супровід організованих перевезень дітей до місць масового відпочинку та у зворотному напрямку.

 

2021-2024

ВОСМСКТ

11.

Проводити регулярні цільові заходи із виявлення  та припинення фактів порушення вимог нормативно-правових актів, що регламентують питання безпеки перевезення пасажирів чи небезпечних вантажів, та експлуатації технічно несправних транспортних засобів.

 

2021-2024

виконавчий комітет,

ВДАІ Рівненського МВ ГУ МВС України в Рівненській області(за згодою)

12.

Організовувати проведення сезонних обстежень вулиць та автодоріг населених пунктів щодо відповідності їх вимогам безпеки дорожнього руху.

2021-2024

виконавчий комітет,

ВДАІ Рівненського МВ ГУ МВС України в Рівненській області(за згодою)

13.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь