Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №468 «Рішення сесії №468 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян Зорянської сільської ради залізничним транспортом приміського сполучення на 2021-2024 роки"»

Кількість переглядів: 468
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 468
Назва документу: Рішення сесії №468 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян Зорянської сільської ради залізничним транспортом приміського сполучення на 2021-2024 роки"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №468 від 27 липня 2021 року "Про затвердження Програми компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян Зорянської сільської ради залізничним транспортом приміського сполучення на 2021-2024 роки" (0.03 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я


27 липня 2021 року                                                                         №  468                                             

Про затвердження Програми компенсації

пільгових перевезень окремих категорій громадян

Зорянської сільської ради  залізничним

транспортом приміського сполучення на 2021-2024 роки

Відповідно до п.7 Порядку розрахунку компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян, затвердженого Постановою КМУ № 1359 від 16.12.2009 року, на підставі ст. 9 Закону України «Про залізничний транспорт», керуючись п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення компенсаційних виплат виробничому підрозділу Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за перевезення окремих категорій громадян Зорянської територіальної громади, за погодженням з постійними депутатськими комісіями Зорянська сільська рада

 

 

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян Зорянської сільської ради  залізничним транспортом приміського сполучення  на 2021-2024 роки, що додається.
  2. Начальнику фінансового відділу Зорянської сільської ради Ніні БОРОДІНІЙ забезпечити виконання Програми.
  3. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно з чинним законодавством.
  4. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань житлово-комунального господарства, побутового, торгівельного обслуговування, громадського харчування, транспорту та звязку (голова комісії – Микола ДАРМОРОСТ).

 

 

 

Зорянський сільський голова                  Михайло ОЛІЙНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

 до рішення Зорянської сільської ради

 27.07.2021 №468

 

 

Програма

компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян Зорянської сільської ради  залізничним транспортом приміського сполучення на 2021-2024 роки

Паспорт Програми

1.Ініціатор Програми   

Зорянська сільська рада

2.Розробник Програми  

Зорянська сільська рада

3.Відповідальний виконавець Програми 

Відділ фінансів Зорянської сільської ради

4. Учасники Програми 

Зорянська сільська рада, виробничий підрозділ Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця»

5. Термін реалізації Програми 

2021-2024 роки

6. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, грн    

В межах кошторисних призначень

 

 

 

1. Загальна характеристика Програми

 

Згідно із Законом України “Про залізничний транспорт” пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на залізничному транспорті приміського сполучення.

З 01.01.2017 року набули чинності зміни, внесені до Бюджетного кодексу України, а саме: до статті 91, де передбачено, що «До видатків місцевих бюджетів, що можуть здійснюватися з усіх місцевих бюджетів, належать видатки  на місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення та компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян».

Дана Програма розроблена для забезпечення безоплатного проїзду соціально незахищених верств населення Зорянської сільської ради у зв’язку з відсутністю відшкодування компенсаційних виплат за пасажирські перевезення з Державного бюджету.

Перелік окремих категорій пасажирів, за проїзд яких здійснюються компенсаційні виплати за пільгові перевезення залізничним транспортом приміського сполучення та яким державою гарантовано таке право, представлений у додатку  до цієї Програми.

Відповідно до Законів України та інших нормативних документів мають право на пільговий проїзд в залізничному транспорті приміського сполучення

  • особа (ЧАЄС) 1 категорії ;
  • особа (ЧАЄС) 2 категорії - ліквідатор ;
  • особа (ЧАЄС) 2 категорії - потерпілий;
  • дружина (чол.) (ЧАЄС) померлого громадянина;
  • дитина (ЧАЄС) з інвалідністю;
  • учасник бойових дій ;
  • учасник війни;
  • член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни;
  • особа з інвалідністю внаслідок війни 1-3 категорії;
  • дитина війни;
  • ветеран праці;
  • пенсіонер за віком;
  • багатодітні сім’ї;
  • дитина з багатодітної сім’ї;

- ветеран військової служби, ветеран органів внутрішніх справ, ветеран Національної поліції, ветеран податкової міліції, ветеран державної пожежної служби, ветеран Державної кримінально-виконавчої служби, ветеран служби цивільного захисту, ветеран Державної служби спеціального зв’язку ;

  • батьки загиблих військово службовців ;
  • особи з інвалідністю.

 

 

 

2. Мета Програми

Метою Програми є забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян на пільговий проїзд  залізничним транспортом приміського сполучення та відшкодування компенсації виробничому підрозділу Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за перевезення окремих категорій громадян за рахунок коштів місцевого бюджету.

3. Завдання Програми

 

Компенсація виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян у приміському сполученні, відповідно до укладеного договору з виробничим підрозділом Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за перевезення окремих категорій громадян, за рахунок коштів місцевого бюджету у зв’язку з відсутністю фінансування з Державного бюджету.

Зниження соціальної напруги серед населення Зорянської територіальної громади, якому гарантовано право на пільговий проїзд в залізничному транспорті приміського сполучення законодавчими актами України.

 

4. Механізм реалізації Програми

 

Порядок проведення розрахунку втрат доходів виробничому підрозділу Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за безоплатний проїзд на приміських поїздах окремих категорій громадян визначає процедуру прийняття від суб’єктів господарювання, які здійснюють перевезення громадян, щомісячних облікових форм про недоотримані кошти за перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян Зорянської територоіальної громади, створених на основі відомостей продажу квитків.

За рахунок коштів місцевого бюджету  здійснюється компенсація втрат доходу від безоплатних перевезень окремих категорій громадян  на залізничному транспорті приміського сполучення.

Проведення компенсаційних виплат за проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2009 року № 1359 «Про затвердження Порядку розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільгові перевезення залізничним транспортом окремих категорій громадян».

Перелік окремих категорій пасажирів,  які враховуються при проведенні розрахунків компенсаційних виплат за рахунок коштів місцевого бюджету, визначається у відповідності до замовлення на види та обсяги пільгових перевезень та порядку компенсації збитків перевізника від пільгових перевезень згідно з положеннями статті 9 Закону України «Про залізничний транспорт», а саме додатком «Перелік окремих категорій пасажирів, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом приміського сполучення відповідно до чинного законодавства».

Пільги надаються мешканцям населених пунктів Зорянської сільської ради на підставі посвідчення, що підтверджує правовий статус окремої категорії пасажира-пільговика.

Компенсація втрат доходу виробничому підрозділу Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» за виконання безоплатних перевезень окремих категорій пасажирів здійснюється на підставі укладеного підприємством-перевізником договору із  Зорянською сільською радою.

Для отримання компенсації втрат доходу виробничий підрозділ Рівненської дирекції залізничних перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» АТ «Українська залізниця» від безоплатного перевезення окремих категорій пасажирів необхідно щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним, надавати до виконавчого комітету  звіт про втрати доходу від безоплатних перевезень окремих категорій пасажирів (облікові форми - додаток 2 до Програми).

Відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян здійснюється головним розпорядником міського бюджету згідно з розрахунками, поданими підприємством-перевізником у межах бюджетних призначень на відповідний рік.

Звіти про втрати доходу від безоплатних перевезень окремих категорій пасажирів підписуються та скріплюються печаткою суб’єктом господарювання та подаються до фінансового відділу Зорянської сільської ради.

 

5. Джерела та обсяг фінансування заходів Програми

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету в межах видатків, затверджених на 2021-2024 роки за відповідним напрямком, виходячи з фінансових можливостей місцевого  бюджету.

Виходячи з фінансових можливостей  бюджету Зорянської сільської  ради, для забезпечення реалізації Програми необхідно виділення коштів  в розмірі 27500грн.

 

6. Координація та контроль за виконанням Програми

 

          Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює постійна депутатська комісія з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) спільно з  фінансовим відділом  Зорянської сільської  ради.

 

 

7. Очікувані результати від виконання Програми

 

Реалізація Програми дасть змогу забезпечити окремі категорії громадян Зорянської сільської ради  пільговим проїздом  залізничним транспортом приміського сполучення та отримати підприємством-перевізником відшкодування втрачених доходів.

 

Розділ 8. Внесення змін до міської Програми

Коригування плану заходів, обсягів та джерел фінансування Програми та термінів їх виконання здійснюватиметься за необхідністю.

Рішення про внесення змін до  Програми приймається сільською радою.

Розділ 9. Припинення виконання  Програми

Виконання Програми припиняється після закінчення встановленого строку її реалізації, а також у разі внесення змін до законодавчих актів України.

Відповідальний виконавець складає заключний звіт про результати виконання Програми та подає його для розгляду профільній постійній комісії Зорянської сільської ради.

Виконання  Програми припиняється достроково в разі:

- оголошення надзвичайної ситуації регіонального масштабу, що унеможливлює виконання місцевих програм;

- втрати актуальності головної мети програми - на підставі спільного висновку відповідального виконавця Програми.

Рішення про дострокове припинення виконання  Програми приймається Зорянською сільською радою.

 

 

Секретар ради                                Лариса ЛУЦИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток  1

до  Програми

 

ПЕРЕЛІК

 окремих категорій громадян, які мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом приміського сполучення

відповідно до чинного законодавства

Назва категорії пільговика

Назва пільгового посвідчення

1

Інваліди війни, супровідник інваліда ВВв І


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь