Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №454 «Рішення сесії №454 від 27 липня 2021 року "Про внесення змін до Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в Зорянській школі мистецтв Зорянської сільської ради"»

Кількість переглядів: 441
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 454
Назва документу: Рішення сесії №454 від 27 липня 2021 року "Про внесення змін до Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в Зорянській школі мистецтв Зорянської сільської ради"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №454 від 27 липня 2021 року "Про внесення змін до Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в Зорянській школі мистецтв Зорянської сільської ради" (0.03 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я

27  липня 2021 року                                                                          № 454

 

Про  внесення змін до  Положення про

порядок оплати та надання пільг

по оплаті за навчання в

Зорянській школі мистецтв Зорянської сільської ради

 

    Відповідно до  статті 32  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21 травня 1997 року № 280/97-ВР.  до Бюджетного кодексу України,   ст. 26 Закону України «Про позашкільну освіту», Положення про початковий спеціалізований навчальний заклад (школу естетичного виховання), затвердженого наказом Міністерства культури і мистецтв України від 06.08.2001 р. № 523, постанови Кабінету Міністрів України від 06.07.1992 р. № 374 «Про плату за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 р. № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання», Положення про позашкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 № 433, Статуту Зорянської школи мистецтв, клопотання директора Зорянської школи мистецтв Зорянської сільської ради від 19.06.2021 року, за погодженням з постійними комісіями  сільська рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до Положення про порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в Зорянській школі мистецтв Зорянської сільської ради в частині 3 додатку 1 та в додаток 2.
  2. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно  з чинним законодавством.
  3. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань  освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури та спорту (голова комісії – Микола САСЬКО).

 

Зорянський сільський  голова                          Михайло ОЛІЙНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до рішення Зорянської сільської ради  27.07.2021 №454

 

1. Загальні положення

 

1.1. Положення розроблено у відповідності до Бюджетного кодексу України,   ст. 26 Закону України «Про позашкільну освіту», Положення про початковий спеціалізований навчальний заклад (школу естетичного 06.07. виховання), затвердженого наказом Міністерства культури і мистецтв України від 06.08.2001 р. № 523, постанови Кабінету Міністрів України від 1992 р. № 374 «Про плату за навчання у державних школах естетичного виховання дітей», постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 р. № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання», Положення про позашкільний навчальний заклад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2001 № 433, Статуту Зорянської школи мистецтв та інших нормативно-правових актів. Дане Положення регламентує порядок оплати та надання пільг по оплаті за навчання в Зорянській  школі мистецтв по таким відділенням:

- фортепіано;

- духові інструменти (труба, кларнет, саксофон та ін.) ;

- народні інструменти (баян, акордеон,  гітара , бандура);

- хоровий

- хореографія ;

- образотворче мистецтво.

1.2. Це Положення поширюється на спеціалізований позашкільний навчальний заклад, що належить до комунальної власності Зорянської територіальної громади  , а саме на Зорянську школу мистецтв 

1.3. Плата за навчання встановлюється згідно ст. 26 Закону України «Про позашкільну освіту» та постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 року № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей».

1.3 Визначення  розміру плати за навчання здійснюється на засадах диференційованого підходу залежно від престижності навчання за кожною групою музичних інструментів та за кожним напрямком навчання окремо, з урахуванням специфіки закладу.

1.4. Розмір плати за навчання в Зорянській школі мистецтв переглядається і затверджується щорічно рішенням виконавчого комітету Зорянської ОТГ до початку навчального року за відповідним поданням директора школи. Плата за навчання встановлюється один раз на рік з 1 вересня.

1.5. Директор школи доводить встановлений розмір плати за навчання до відома батьків.

 

 

 

2. Порядок внесення плати за навчання в школі мистецтв

 

2.1. Плата за навчання  вноситься протягом дев’яти місяців навчального року щомісячно до 10 числа поточного місяця, або згідно з договором. Плата може вноситися за весь строк навчання  або частинами – щомісяця, що семестру, щороку. Учні, батьки яких своєчасно не внесли оплату за навчання, до занять не допускаються. При заборгованості за два місяці  (один минулий та 10 днів поточного) учні можуть бути відраховані з контингенту школи.

2.2. Мистецька школа має право змінювати розмір плати за навчання (в частині залишку несплаченої суми) у порядку, передбаченому договором, не більше одного разу на рік і не більш як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік.

 2.3. Договір укладається між мистецькою школою і здобувачем освіти (його законними представниками) та/або юридичною чи фізичною особою, яка здійснює оплату.

2.5. Плата за навчання вноситься у безготівковій формі на розрахунковий рахунок навчального закладу Зорянська школа мистецтв Зорянської сільської ради

2.6. Бюджетні асигнування на освіту, включаючи кошти освітніх субвенцій, позабюджетні кошти та кошти, отримані мистецькою школою як плата за навчання або за надання додаткових освітніх послуг, не можуть бути вилучені в дохід держави або місцевих бюджетів. Зазначені кошти спрямовуються на діяльність, визначену Статутом Зорянської школи мисткцтв

3. Пільги по оплаті за навчання в школі мистецтв

3.1. Перелік документів для застосування пільг, термін їх подання та періодичність поновлення доводиться до відома законних представників здобувачів початкової мистецької освіти дирекцією закладу.

3.2. Пільги надаються на навчальний рік на підставі поданих законними представниками здобувачів освіти відповідних документів, що свідчать про можливість встановлення пільг по оплаті з 1 числа того місяця до 15 числа якого батьки учня подали письмову заяву та необхідні документи.

3.3. При поданні законними представниками документів на встановлення пільг після 15 числа, оплата за відповідний місяць стягується у повному розмірі.

3.4. Звільняються від оплати за навчання на 100%:

- діти сироти; 

- діти ,батьки  яких позбавлені батьківського піклування;

- діти з особливими освітніми потребами;

- діти з інвалідністю;

  - діти учасників бойових дій (АТО/ООС),

- діти які не належать до вказаних вище категорій, але вкрай потребують пільги на основі довідки органів місцевого самоврядування.

- за рішенням Зорянської сільської радибдаровані діти - переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міжрегіональних конкурсів, фестивалів та виставок (Гран – прі, І місце), у межах 2 (двох) відсотків від загального контингенту учнів, терміном на 1 навчальний рік.

 

3.5 За рішенням Зорянської сільської ради зменшується оплата за навчання на                       50 %  для дітей:

- при навчанні двох учнів з однієї сім’ї батьківська плата встановлюється:

за першого учня в розмірі 100%, за другого – 50%;

- батьки яких мають І або ІІ групи інвалідності.

- при навчанні на двох і більше відділах, 100% на одному відділі, 50% - на інших

 

3.6. Передбачені цим Положенням вищевказані пільги можуть надаватися лише по одному виду пільг на сім’ю із зазначених видів пільг за бажанням батьків.

 -     Пільги надаються на підставі поданих батьками, опікунами, особами, на утриманні яких знаходяться діти, документів, затверджених цим Порядком, відповідно до статусу, що дає право на пільги (додаток до Порядку). Пакет документів формується у двох примірниках, з яких один є оригіналом.

-  При зміні статусу дитини (сімї) пакет документів поновлюється батьками, опікунами, особами, на утриманні яких знаходяться діти. Пільги надаються протягом навчального року з  моменту подачі відповідних документів.

- Документи на звільнення від оплати за навчання обдарованих учнів (у межах 2 (двох) відсотків від загального контингенту учнів)подаються з 1по 15 вересня навчального року та поновлюються щороку.

-   В усіх випадках при наданні пільг учням директор школи має враховувати, що ці пільги надаються учням, які успішно навчаються, мають зразкову поведінку і систематично відвідують уроки, передбачені навчальним планом. При неуспішності учня чи порушенні учнівської дисципліни директору надається право скасувати встановлені пільги.

-  Викладачі, як класні керівники, керівники дитячих колективів, зобов'язані ретельно вести облік дітей пільгових категорій і надавати вчасно інформацію про успішність та відвідування завідувачам відділів, які на кожній педраді доповідають про стан з пільгами на відділах.

 

4. Планування та використання доходів від плати за навчання 

в Зорянській школі мистецтв Зорянської сільської ради

 

4.1. Облік видатків та надходжень, нарахування плати за навчання та контроль покладається на бухгалтерію відділу освіти , сім’ї, молоді,спорту , культури та туризму  Зорянської сільської ради.

4.2. Плата за навчання зараховується до власних надходжень школи і спрямовується на виконання навчальних планів,освітніх програм, матеріальні витрати, пов’язані з навчально-виховною роботою, зміцненням матеріально-технічної бази закладу.

                                    5. Прикінцеві положення

5.1. Дане Положення набирає чинності з моменту його затвердження рішенням виконавчого комітету Зорянської сільської ради.

5.2. Зміни та доповнення до Положення можуть вноситись відповідно до нормативно-правових актів України, що регламентують дане питання.

 

РОЗМІР

плати за прокат музичних інструментів у Зорянській  школі мистецтв

                                      ( за рішенням Зорянської сільської ради)

 

1. Відповідно до Закону України «Про позашкільну освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 12.12.2011 №1271 «Про внесення зміни до переліку платних послуг, які можуть надаватися закладами культури, заснованими на державній та комунальній формі власності»   встановити з   1 вересня   2020 року щомісячний розмір плати за прокат музичних інструментів  у розмірі   3 % від балансової вартості музичного інструменту.

 

 

                                                                       ПЕРЕЛІК

документів, необхідних для отримання пільг із плати за навчання у Зорянській  школі мистецтв Зорянської сільської ради

 

   1. Для дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування:

- заява опікуна;

- свідоцтво про народження дитини (копія);

- рішення про призначення опіки чи піклування (копія).

   2. Для дітей з малозабезпечених сімей:

- заява батька чи матері або особи яка їх замінює;

- свідоцтво про народження дитини (копія);

-довідка органу соціального захисту про призначення допомоги   малозабезпеченій сім’ї відповідного терміну дії (оригінал та копія).

4. Для дітей з інвалідністю:

- заява батька чи матері або особи, яка їх замінює;

- свідоцтво про народження дитини (копія);

- довідка про інвалідність (копія);

- медична довідка про те, що дитина може навчатися за обрани

                           (за рішення Зорянської сільської ради)

5.  Для дітей, батьки яких загинули (померли) під час участі в проведенні

      антитерористичної операції:

- заява батька чи матері або особи, яка їх замінює;

- свідоцтво про народження дитини (копія);

- документ, що підтверджує факт та причину загибелі батька чи матері

(копія).

6. Для дітей, батьки яких є (були) учасниками проведення       

         антитерористичної   операції:

- заява батька чи матері або особи, яка їх замінює;

- свідоцтво про народження дитини (копія);

- посвідчення учасника антитерористичної операції або посвідчення

учасника бойових дій батька чи матері (копія).

   7. Для обдарованих дітей:

        - заява батька чи матері або особи, яка їх замінює;

- свідоцтво про народження дитини (копія);

- копії дипломів та грамот переможця міжнародних, всеукраїнських, міжрегіональних конкурсів, фестивалів та виставок.

   8. Для дітей з однієї сім’ї, які  одночасно навчаються в школі:

        - заява батька чи матері або особи, яка їх замінює;

        - свідоцтво про народження дитини (копія);

        - довідка про склад сім’ї (Форма Ф-3)

 

 9. Для дітей одиноких матерів.

        - заява матері або особи, яка їх замінює;

        - свідоцтво про народження дитини (копія);

        - довідка про склад сім’ї (Форма Ф-3);

        - довідка з органів соціального захисту населення.

 

 

Начальник відділу освіти, сімї,

молоді, спорту, культури та туризму                       Олена ШКІНДЕР

 

Додаток 2

до рішення Зорянської сільської ради  27.07.2021 №454

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

Оплата

 за навчання в Зорянській  школі мистецтв

 

 


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь