Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рішення сесії №463 «Рішення сесії №463 від 27 липня 2021 року "Про внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки"»

Кількість переглядів: 196
Скликання: 8 скликання
Сесія: 10 сесія
Тип документу: Рішення сесії
Дата: 27.07.2021
Номер документу: 463
Назва документу: Рішення сесії №463 від 27 липня 2021 року "Про внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки"
Прикріплені файли:
  1. Рішення сесії №463 від 27 липня 2021 року "Про внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки" (0.03 МБ)
  2. Список поіменного голосування (0.02 МБ)

 

УКРАЇНА

ЗОРЯНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

РІВНЕНСЬКОГО РАЙОНУ

РІВНЕНСЬКОЇ   ОБЛАСТІ

(восьме скликання)

 

Р І Ш Е Н Н Я


27 липня 2021 року                                                                              № 463

Про внесення змін до Програми розвитку та 

фінансової підтримки первинної

медико-санітарної допомоги

Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки

 

З метою удосконалення організації та забезпечення населення  Зорянської сільської ради  доступною, своєчасною, якісною і ефективною первинною медичною допомогою, керуючись ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 №280/97-BР (зі змінами), ст. 91 Бюджетного кодексу України, ст.78 Господарського кодексу України та  за погодженням з постійними комісіями   Зорянська сільська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Внести зміни до додатку   Програми  розвитку  та фінансової підтримки первинної медико-санітарної допомоги Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки.
  2. Фінансовому відділу Зорянської сільської ради  забезпечити фінансування  Програми   розвитку  та фінансової підтримки  первинної медико-санітарної допомоги  Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки.
  3. Начальнику відділу організаційного забезпечення, документообігу, мобілізаційної роботи, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та доступу до публічної інформації Зоряні НАЗАРЕЦЬ оприлюднити дане рішення  на офіційному веб-сайті Зорянської сільської ради згідно  з чинним законодавством.
  4. Контроль за виконанням рішення  покласти  на постійну комісію з питань  соціально-економічного та культурного розвитку, бюджету та фінансів (голова комісії – Людмила ГОРОБЕЦЬ) та комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, регламенту, етики та з питань запобігання та виявлення корупції ( голова комісії – Оксана ДМИТРУК).

Зорянський сільський голова                                               Михайло  ОЛІЙНИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назва Програми

Програма розвитку та фінансової підтримки  первинної медико-санітарної допомоги» Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки.

Підстава розроблення Програми

Програма розроблена на підставі Конституції України, Законів України «Основи законодавства України про охорону здоров'я», «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоровя»,  листа МОЗ України від 02.02.2018 №19.1-04-158/2823 стосовно механізму фінансування комунальних некомерційних підприємств в умовах чинного законодавства та інших нормативно – правових актів, з метою забезпечення конституційного права на охорону здоров’я.

Тип Програми

Програма розвитку та фінансової підтримки

Ініціатор розроблення Програми

Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області

Розробник Програми

Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області

Терміни реалізації Програми

2021-2024 роки

у частині «запобігання поширенню коронавірусу» - на період карантину

Виконавець Програми

Комунальне некомерційне  підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Медичний простір»  Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області

Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення Зорянської сільської ради

  27.07 2021  № 463

 

Програма розвитку та фінансової підтримки  первинної медико-санітарної допомоги  Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки

 

1.Загальні положення 

 

     Програма розвитку  фінансової підтримки   первинної медико-санітарної допомоги  Зорянської сільської ради на 2021-2024 роки  (далі – Програма) передбачає забезпечення якісної роботи закладів охорони здоров’я сільської ради та їх кадрове забезпечення. Первинна медико-санітарна допомога не завжди відповідає сучасним  вимогам та потребам мешканців сільських територій. Причинами такого стану справ є, насамперед, нестача належно обладнаних приміщень, відсутність достатньої кількості медикаментів і транспортних засобів, а також дефіцит кваліфікованих медичних кадрів.

На території Зорянської сільської ради функціонує  2  амбулаторій загальної практики сімейної медицини, 11 фельдшерських пунктів. Загальною проблемою для сільських закладів охорони здоров′я є низький рівень матеріально-технічної бази, що не відповідає табелям оснащення, затверджених наказами МОЗ України.

Амбулаторії загальної практики сімейної медицини та фельдшерські пункти (далі –АЗПСМ та ФП) потребують поточних та капітальних ремонтів.

Для створення електронного реєстру пацієнтів необхідно вирішити питання забезпечення закладів первинної ланки оргтехнікою та підключення їх до мережі Інтернет.

Для поліпшення надання первинної медико-санітарної допомоги, що надається населенню на дому, АЗПСМ та ФП необхідно забезпечити автотранспортом та укомплектувати його спеціальним портативним обладнанням для підвищення якості медичних послуг.

 

 2. Мета Програми 

   Метою Програми є поліпшення фінансування первинної медичної допомоги для забезпечення більш ефективного функціонування системи охорони здоров’я, забезпечення рівного доступу громадян до медичних послуг належної якості, зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності населення шляхом формування і налагодження ефективного функціонування системи надання населенню доступної та високоякісної первинної медико-санітарної допомоги на засадах сімейної медицини та вдосконалення матеріально-технічної бази Комунального підприємства «Рівненський районний  центр первинної медико-санітарної допомоги» Рівненської районної ради.

 

3.Завдання та напрями виконання Програми

 

удосконалення матеріально-технічної бази закладів  охорони здоров’я відповідно до світових стандартів, запровадження   правових, економічних, управлінських механізмів, забезпечення конституційних прав громадян на   охорону здоров’я;

залучення засобів масової інформації, навчальних закладів та     громадських організацій до більш широкого інформування населення з питань профілактики, раннього виявлення та ефективного лікування захворювань;

забезпечення населення ефективними, безпечними і якісними лікарськими засобами та виробами медичного призначення;

поліпшення стану здоров’я всіх верств населення, зниження рівня захворюваності, інвалідності, продовження активного довголіття і тривалості життя;

підвищення ефективності використання наявних кадрових, фінансових та матеріальних ресурсів охорони здоров’я;

створення сучасної системи інформаційного забезпечення у сфері охорони здоров’я;

удосконалення інноваційної політики в сфері охорони здоров’я;

підключення до мережі Інтернет та впровадження системи персоніфікованого електронного реєстру громадян та сучасних інформаційних технологій в діяльності первинної медико-санітарної допомоги.

         Виконання завдань Програми здійснюється за такими основними напрямами:

         - оплата комунальних послуг;

         - придбання паливно-мастильних матеріалів для медичного обслуговування населення громади; 

         - забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення медичних закладів для надання медичної допомого мешканцям територіальної громади, в тому числі пільгових категорій населення;

         - відшкодування суб’єктам господарювання вартості витрат, пов’язаних з відпуском лікарських засобів за рецептами безкоштовно і на пільгових умовах громадянам, які мають на це право відповідно до чинного законодавства;

         - технічне обслуговування систем газопостачання;

         - стимулювання працівників до святкових та ювілейних дат;

         - оплата поточних  видатків.

 

Очікувані результати від реалізації Програми

        

  • отримання кваліфікованої, професійної первинної медичної допомоги жителям громади;
  • сучасна система інформаційного забезпечення у сфері охорони здоров’я;
  • підвищення ефективності роботи закладів охорони здоров’я;
  • покращення матеріально-технічної бази;
  • дотримання санітарно-епідеміологічних правил і норм, гігієнічних нормативів;
  • одержання хворими ефективних, безпечних і якісних лікарських засобів та виробів медичного призначення;
  • система персоніфікованого електронного реєстру громадян для  діяльності первинної медико-санітарної допомоги.
  • забезпечення своєчасні розрахунки комунального підприємства з бюджетами всіх рівнів;
  • надання вчасне, якісне та безперебійне медичне обслуговування населення;
  • забезпечення своєчасну та в повному обсязі виплату заробітної плати та нарахувань на неї;
  • дотримання нормативів, норм, стандартів, порядків і правил при наданні медичних послуг.

 

4.Джерела та обсяги фінансової підтримки Програми

 

         Видатки, пов’язані з виконанням Програми, здійснюються згідно із затвердженими в установленому порядку кошторисами з  районного та сільського  бюджетів, позабюджетних фондів, інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

            Ресурсне забезпечення Програми розвитку та фінансової підтримки Комунальне некомерційне  підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Медичний простір»  Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області на 2021-2024 роки передбачено в обсязі згідно з додатком.

         Впродовж року обсяг фінансової підтримки Програми може здійснюватись відповідно до рішення Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області  «Про внесення змін до сільського бюджету на відповідний рік», виходячи з наявного фінансового місцевого  бюджету.

         Головним розпорядником  коштів є  Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області.

         Одержувачем коштів є Комунальне некомерційне  підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Медичний простір»  Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області

 

   5.Порядок використання коштів, передбачених на реалізацію Програми

 

         Фінансова підтримка надається в межах бюджетних призначень, встановлених рішенням Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області. У разі невикористання коштів в межах  бюджетного року  кошти повертаються на рахунок Зорянського сільського бюджету. 

         Фінансова підтримка виділяється для комунального підприємства на виконання завдань, які виникають в процесі господарської діяльності, напрям яких відповідає меті і завданням цієї Програми.

 

6.Координація та контроль за виконанням Програми

         Координацію та контроль за виконанням Програми здійснює  Зорянська сільська рада Рівненського району Рівненської області. 

         Головний розпорядник коштів щомісячно проводить аналіз результатів фінансово-господарської діяльності отримувача фінансової підтримки, стану та ефективності використання бюджетних коштів на надання фінансової підтримки та надає пропозиції щодо коригування суми фінансової допомоги.

 

 

 

 

 

Секретар ради                                       Лариса ЛУЦИК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                  Додаток1

до Програми

 

 

Напрями діяльності

та заходи Програми розвитку та фінансової підтримки 

 

комунальне некомерційне  підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Медичний простір»  Городоцької сільської ради

Зорянської сільської ради

 на 2021-2024, роки

 

№ з/п

Назва напряму діяльності

Перелік заходів програми

Термін виконання заходу

Виконавці

Джерела фінансування

 

Орієнтовні обсяги фінансування,

на 2021 рік тис. гривень

Орієнтовні обсяги фінансування,

на 2022 рік тис. гривень

Орієнтовні обсяги фінансування,

на 2023 рік тис. гривень

 

 

 

1

2

3


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь