Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Дітям заборонено з 22:00 год. до 06:00 год. перебувати без супроводу батьків у громадських закладах розважального характеру та закладах громадського харчування

Дата: 18.08.2021 09:57
Кількість переглядів: 515

Дітям заборонено з 22:00 год. до 06:00 год. перебувати без супроводу батьків у громадських закладах (це стосується закладів розважального характеру та громадського харчування). Власники закладів розваг та громадського харчування з 22.00 до 06.00 години мають право вимагати у відвідувачів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

У разі виявлення дитини у нічний час у закладах громадського харчування (ресторанах, кафе, барах і т.п.),  а також розважальних закладах (нічних клубах, дискотеках і т.п.), буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).

З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків, законодавством України встановлено:

притягнення до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП) у разі виявлення дитини у нічний час у закладах громадського харчування (ресторанах, кафе, барах і т.п.),  а також розважальних закладах (нічних клубах, дискотеках і т.п.);

накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн до 850 грн) відповідно до ст. 180-Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Згідно зі статтею 255 КУпАП, протоколи про порушення статті 180-1 КУпАП вправі складати органи внутрішніх справ.

Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (стаття 221 КУпАП).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь