Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

ВШАНОВУЄМО ПАМ'ЯТЬ ВОЇНІВ

Дата: 29.10.2021 10:32
Кількість переглядів: 726

28 жовтня традиційно вшановують пам’ять воїнів, які загинули в боях за визволення України. Минуло вже 77 років, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій війні.

У вигнанні окупантів брала участь вся Україна: регулярні радянські війська та партизани (разом понад три мільйони солдатів), національне підпілля на чолі з Українською повстанською армією (майже 100 тисяч вояків) та бійці на усіх інших фронтах світу, що наближали спільну перемогу над загарбниками.

Битва за визволення України тривала 680 діб. Вона входить в ряд найбільш вирішальних операцій у Другій світовій війні і стала найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацизмом. Саме 28 жовтня 1944 року були визволені останні окуповані гітлерівцями території України.

За різними історичними даними, загинув кожен п’ятий українець. Було знищено 700 міст і 28 000 сіл. Спалено 319 000 господарств. На Лівобережжі був зруйнований кожен четвертий будинок. Виведено з ладу 5600 мостів, зруйновано 33 000 шкіл, технікумів, 18 000 медичних установ

Визволивши від німецько-фашистських загарбників територію України, 1-й, 2-й, 3-й, 4-й Українські фронти взяли участь у бойових діях у Європі. Сотні тисяч солдатів і офіцерів загинули при визволенні від нацистів територій Польщі, Чехословаччини, Угорщини, Румунії, Болгарії, Югославії, Австрії. Українські війська пройшли в Європі героїчним бойовим шляхом, зробивши величезний внесок в остаточний розгром нацистської Німеччини, крок до великої Перемоги над ворогом.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь