Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

Дата: 18.11.2021 17:04
Кількість переглядів: 349

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

  1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія:

 

Відділ освіти, сімї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради (ЄДРПОУ 44108649, с.Зоря, площа Володимира Плютинського,1, Рівненська обл., Рівненський район)

 

  1. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

 

 «09320000-8 – Пара, гаряча вода та пов'язана продукція (тепловоа енергія)

  1. Місце поставки:

- Зорянська школа мистецтв  (с. Зоря, площа Плютинського Володимира, 2А/2)  - 52 Гкал;

- Центр культури і дозвілля «Палац Зоря» (будинок культри) (с. Зоря, пл.. Плютинського Володимира 2А/1 ) – 185  Гкал;

- ДЮСШ  - (с. зоря, вул.. Б.Хмельницького,1а) –  160  Гкал

- Зорянський ліцей (школа 1) (с.Зоря, вул..) Б.Хмельницького,1  - 110  Гкал

 

 3. Ідентифікатор закупівлі: — UA-2021-11-11-016306-a

 

 4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері теплопостачання.

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі:  951 263,82 грн без ПДВ

 Очікувана вартість предмету закупівлі розрахована виходячи із загальної площі приміщень, яку необхідно отопити, фактичного обсягу спожитої теплової енергії у попередніх роках та тарифу на теплову енергію.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:    Очікувана вартість предмету закупівлі визначена відповідно до Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженої наказом Мінекономіки від 18.02.2020 № 275 (далі — Методика.)

Відповідно до Методики: ОВрег = V × Цтар, де: ОВрег – очікувана вартість закупівлі товарів/послуг, щодо яких проводиться державне регулювання цін і тарифів;

V – кількість (обсяг) товару/послуги, що закуповується;

Цтар – ціна (тариф) за одиницю товару/послуги, затверджена відповідним нормативноправовим актом.

       Відповідно до рішення виконавчого комітету Зорянської сільської ради  №183 від   13.10.2021 року затверджено тариф на виробництво, постачання, транспортування теплової енергії з використанням альтернативних джерел енергії для бюджетних установ -  1876,26 грн./Гкал (без ПДВ).

 

8. Очікуване споживання на листопад -грудень 2021 року –  507 Гкал.

Тариф на листопад  2021 року – 1876,26 грн./Гкал (без ПДВ).

 

9.  Загальна вартість предмета закупівлі на 2021 рік – 951 263,82 грн без ПДВ

 

10.  Процедура закупівлі: Переговорна процедура (скорочена), що застосовується відповідно до пункту 2 частини другої ст. 40 Закону «Про публічні закупівлі», а саме: відсутність конкуренції з технічних причин.

 

З метою забезпечення  теплопостачанням  навчальні заклади Відділу освіти, сімї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради під’єднані до загальної мережі КП «Зоря-Сервіс».

  Згідно рішення   Зорянської сільської ради  від  31 жовтня 2021 року №541 – створено КП "ЗОРЯ-СЕРВІС". Основним видом діяльності якого є  - виробництво, транспортування та розподіл теплової енергії на опалення, вентиляцію, гаряче водопостачання та паропостачання об’єктів житлово – комунального, соціально- культурного та іншого призначення в населених пунктах Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області;

           Згідно рішення   Зорянської сільської ради  від  10 вересня 2021 року №600 – Комунальному підприємству "ЗОРЯ-СЕРВІС" передано на баланс будівлі котельні  с.Зоря, Рівненського району Рівненської області, через які відповідно повинно здійснюватися транспортування теплової енергії. Проте, станом на сьогоднішній день у новоствореного підприємства КП «ЗОРЯ-СЕРВІС»  відсутні документи на надання послуг щодо теплопостачання закладів та установ комунальної власності територіальної громади Зорянської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

З метою не допущення зриву опалювального періоду 2021-2022 років КП «ЗОРЯ-СЕРВІС»  було надано інформацію до  Зорянської сільської ради щодо виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю дозвільних документів на надання послуг щодо теплопостачання закладів  комунальної власності територіальної громади Зорянської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2021-2022 років  та установ та необхідністю визначити надавача послуг з виробництва, транспортування, постачання та продажу теплової енергії з використанням  альтернативних видів палива на території на території Зорянської сільської ради.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Зорянської сільської ради  №181 від 09.10.2021 року – визнано ситуацію, що склалася у зв’язку з відсутністю визначеного виконавця житлово-комунальних послуг, зокрема, з постачання теплової енергії на території Зорянської сільської ради  в осінньо-зимовий період 2021-2022 років та подальшим виникненням загрози життю та здоровю населення територіальної громади, завдання значних матеріальних збитків, відповідно до п.24 ч.2 ст.2 Кодексу цивільного захисту України, надзвичайною ситуацією.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Зорянської сільської ради  №182 від   13.10.2021 року –  ТОВ «ТЕПЛО_ЕНЕРГІЯ  - визначено  виконавцем послуг з виробництва, постачання,  транспортування теплової енергії з використанням альтернативних джерел енергії, включаючи  теплоелектроцентралі, теплоелектростанції та когенераційні установки для бюджетних установ Зорянської сільської ради.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Зорянської сільської ради  №183 від   13.10.2021 року затверджено тариф на виробництво, постачання, транспортування теплової енергії з використанням альтернативних джерел енергії для бюджетних установ -  1876,26 грн./Гкал (без ПДВ).

    Отже, ТОВ «ТЕПЛО_ЕНЕРГІЯ (код ЄДРПОУ 44108649) є єдиним суб'єктом господарювання з надання послуг з постачання пари та гарячої води, оскільки займає монопольне (домінуюче) становище на ринку постачання теплової енергії у  с.Зоря, Рівненського району Рівненської області  (в межах території, на якій розташована діюча мережа).

 

Отже, з технічних причин відсутня можливість отримувати теплову енергію від інших організацій, які постачають теплову енергію.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю альтернативи, забезпечення тепловою енергією закладів освіти Відділу освіти, сімї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської  ради за їх місцезнаходженням може бути здійснено лише певним постачальником – ТОВ «ТЕПЛО_ЕНЕРГІЯ (код ЄДРПОУ 44108649).

 На підставі пункту 2 частини другої статті 40 Закону та враховуючи вищевикладене, уповноваженою особою  прийнято рішення про застосування переговорної процедури (скороченої) закупівлі теплової енергії у гарячій воді/парі з – ТОВ «ТЕПЛО_ЕНЕРГІЯ (код ЄДРПОУ 44108649).

Про обґрунтування технічних та якісних характеристик предметів закупівлі та  їх очікуваної вартості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь