Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміну типу) та зміни назви Білівського ліцею Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області

Дата: 31.05.2022 18:00
Кількість переглядів: 1212

І. Найменування організатора громадського обговорення 

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області

ІІ. Нормативне забезпечення:

Стаття 143 Конституції України. Територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють,  реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші питання місцевого значення, віднесені законом до їхньої компетенції.

Стаття 103 Бюджетного кодексу України. Освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у таких типах закладів освіти:

початкові школи,

гімназії ( крім дошкільних підрозділів у таких закладах),

ліцеї.

Стаття 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Реорганізація або ліквідація навчальних закладів  комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Стаття 25 Закону України «Про освіту». Засновник закладу освіти зобов’язаний у разі реорганізації чи ліквідації закладу освіти забезпечити здобувачам освіти можливість продовжувати навчання на відповідному рівні освіти.

Стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту». Утворення, реорганізація, ліквідація та перепрофілювання закладу загальної середньої освіти.

Рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням соціально-економічної та демографічної ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших потреб територіальної громади та/або суспільства.

Розвиток мережі закладів освіти громади забезпечують районні, міські, сільські, селищні ради.

Рішення про утворення комунальних початкових шкіл, гімназій як окремих юридичних осіб, їх реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) приймають районні, міські, сільські, селищні ради.

Під час утворення закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний враховувати вимоги ліцензійних умов провадження освітньої діяльності у сфері загальної середньої освіти.

У разі реорганізації чи ліквідації закладу загальної середньої освіти засновник зобов’язаний забезпечити учням можливість продовжити здобуття загальної середньої освіти на відповідному рівні освіти.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника  (Рішення Зорянської сільської ради від 27.01.2022 року № 805 «Про проведення громадського обговорення щодо перепрофілювання (зміни типу) та зміни назви Білівського ліцею Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області» та  відповідно до розпорядження сільського голови від 30 травня 2022 року № 10-а «Про проведення громадських обговорень (громадських слухань) щодо перепрофілювання (зміну типу) та зміни назви Білівського ліцею Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області».

Стаття 35 Закону України «Про повну загальну середню освіту». Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

Здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечують:

початкова школа, що забезпечує здобуття початкової освіти;

гімназія, що забезпечує здобуття базової середньої освіти;

ліцей, що забезпечує здобуття профільної середньої освіти.

Початкова школа функціонує як окрема юридична особа, або як структурний підрозділ гімназії.

Гімназія та ліцей функціонують як окремі юридичні особи.

Як виняток, за рішенням засновника ліцей може також забезпечувати здобуття базової середньої освіти.

ІІІ. Мета проведення громадського обговорення.

Врахування думки мешканців Зорянської сільської ради щодо перейменування та перепрофілювання (зміну типу) Білівського ліцею Зорянської сільської ради Рівненського району Рівненської області у гімназію.

Запрошуємо  долучитися до обговорення  03 липня 2022 р. о 16.00  в приміщенні Білівського ліцею «Про перепрофілювання (зміну типу) та зміну назви закладу загальної середньої освіти Зорянської сільської ради», яким передбачено перепрофілювання (зміна типу) та зміна назви закладу освіти Білівського ліцею  з 01 вересня 2022 року.

Відповідно до пп.13 п.3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту» (2017) переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із цим Законом здійснюється протягом п’яти років з дня набрання чинності цього Закону. Таким чином, установчі документи, зокрема Статути закладів загальної середньої освіти, мають бути приведені у відповідність до законодавства до 28 вересня 2022 року.      

Основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, що передбачена на оплату праці та нарахування на заробітну плату педагогічних працівників ЗЗСО є розрахункова наповнюваність класів, що визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання.

Вартість утримання 1 учня у Білівському ліцеї Зорянської сільської становить – 26,71 тис. грн., потужність закладу – 350 учнів , контингент  становить 145.

 

         Кількість учнів Білівського ліцею на 2021-2022 навчальний рік

 

 

 кількість учнів  2021 – 2022 н.р

Класи

1кл

2кл

3кл

4кл

5кл

6 кл

7кл

8кл

9кл

10кл

11кл

Разом

Пед

працівники

Тех

працівники

Білівський ліцей

 

18

16

10

15

19

17

16

 

 

12

12

2

 

6

143

19

11

 

Є доцільність пониження ступеню закладу освіти в зв’язку з малою кількістю наповнюваності учнів 10,11 класів.

Створення територіальної громади надає мешканцям Зорянської сільської ради можливість для формування своєї унікальної  та ефективної освітньої мережі, яка в результаті допоможе підвищити якість освітніх послуг та заощадити кошти громади.

ІV. Формат проведення громадського обговорення:

Громадські обговорення будуть проводитися на базі Білівського ліцею. До участі в обговоренні запрошуються всі мешканці Зорянської сільської ради.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі, до уваги не беруться.

V. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора  громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: 

Відділ освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради

Адреса: пл, В. Плютинського 1, с. Зоря Рівненського району Рівненської області, 35314

тел. +38(067)284 93 17;

E-mail: vid.osvitaikult.zorya@gmail.com

 

Зауваження та пропозиції просимо надавати з 31.05.2022 по 01.07.2022 року на електронну адресу vid.osvitaikult.zorya@gmail.com.

 

VІ. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – начальник відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради Олена ШКІНДЕР.

тел.  +38(067)284 93 17;VІІ. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення, узагальнення висловлених в ході громадського обговорення зауважень, пропозицій визначається та здійснюється організатором.

Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному сайті Зорянської сільської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь