Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Проєкт «Україна 4.0. Форсайт соціально-економічних змін та прогнозування професійних кваліфікацій з цифровими навичками»

Дата: 20.07.2022 13:33
Кількість переглядів: 312

У січні 2021 року було розпочато проєкт «Україна 4.0. Форсайт соціально-економічних змін та прогнозування професійних кваліфікацій з цифровими навичками». Метою якого є прогнозування траєкторії розвитку ринку праці України під впливом глобальних трендів (діджиталізація, розвиток Індустрії 4.0 та автоматизації робочих місць), а також прогнозування потреб ринку праці у професійних кваліфікаціях з цифровими навичками на коротко-, середньо- та довгострокову перспективу. Завдання проєкту – розробити Методику прогнозування потреб ринку праці у професійних кваліфікаціях з цифровими навичками та провести їх апробацію.

15 липня 2022 року у межах вищезгаданого проєкту відбулося засідання фокус-групи, в якій взяли участь представники ПСП «Шпанівське» та ТОВ «Агрохолдинг «Зоря» – роботодавці аграрної галузі Рівненського району, для яких питання збереження трудового потенціалу, розвитку капіталу, підготовки кваліфікованих кадрів з цифровою компетентністю, що відповідатимуть сучасному ринку праці з урахуванням усіх змін, особливо у період війни в Україні, є актуальними.

Під час роботи фокус-групи завдяки професійній експертній оцінці роботодавців було сформовано та обговорено перелік затребуваних професій та професійних кваліфікацій, які користуватимуться найбільшим попитом у межах регіону у найближчій перспективі, а також забезпечать навчання фахівців аграрної галузі з метою набуття необхідних знань та вмінь.

Думка усіх учасників фокус-групи неодмінно буде врахована у рекомендаціях щодо розробки прогнозування потреб ринку праці саме у тих професіях і професійних кваліфікаціях, які будуть впливати на формування держзамовлення щодо підготовки працівників, створення програм навчання дорослих та, врешті-решт, фокусування пошукачів роботи на отримання затребуваних професійних навичок. Це допоможе своєчасно вибудувати стратегію роботи з людським капіталом в масштабах держави, надати інформацію щодо необхідного змісту професійного навчання затребуваних фахівців у закладах освіти усіх рівнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь