Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Інформаційне повідомлення щодо перейменування вулиці 50-річчя Возз’єднання с. Зоря Зорянської територіальної громади

Дата: 05.01.2023 14:44
Кількість переглядів: 407

На виконання розпорядження сільського голови «Про проведення громадського обговорення щодо  перейменування вулиці 50-річчя Возз’єднання в с. Зоря Зорянської територіальної громади»   від  05.01.2023 року № 1, відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», ч.4 ст. 1, ч.5 ст. 3 Закону України «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних  подій,  затвердженого  постановою  Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 № 989, у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України та завершення процесу дерусифікації, враховуючи правовий режим воєнного стану, запровадженого в Україні, Зорянська сільська рада оголошує про початок процедури розгляду та врахування пропозицій мешканців стосовно перейменування вулиці 50-річчя Возз’єднання в с. Зоря Зорянської територіальної громади

Організатор громадського обговорення

 Зорянська сільська рада

 Форма проведення :

   Зауваження і пропозиції з даного питання просимо надавати в письмовій формі до відділу адміністративних послуг та цифрової трансформації Зорянської сільської ради за адресою: Рівненська область, Рівненський район, площа Володимира Плютинського,1 каб. 10-В   або  на сайт Зорянської територіальної громади за посиланням: https://zoryanska-gromada.gov.ua/.

   Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовому вигляді, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) у письмовій чи електронній формі із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

   Громадське обговорення триватиме протягом 2-х місяців з моменту опублікування даного повідомлення.

Строк подання зауважень і пропозицій до 05 березня  2023 року включно. Пропозиції та зауваження, подані після встановленого строку, не розглядаються.

   Відповідальною особою за  узагальнення громадського обговорення є начальник  відділу адміністративних послуг та цифрової трансформації Раїса ЮХИМЧУК.

   Результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному сайті Зорянської сільської ради за посиланням: https://zoryanska-gromada.gov.ua/  у встановлені законодавством терміни.

      Додатково інформуємо,  що  нормативно-правовими актами не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтва про право власності, свідоцтва про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору міни, договору дарування, тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходиться об’єкт нерухомого майна, а тому вони є чинними та не потребують заміни чи отримання нового правовстановлюючого документа.

У той же час, із власної ініціативи або в разі необхідності (продаж, дарування, тощо) власник майна (в тому числі земельної ділянки), відносно якого відбулися зміни в назві вулиці (площі, провулку тощо), відповідно до законодавства має право самостійно (або уповноважити на це іншу особу за довіреністю) звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно з заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у разі зміни назви чи перейменування вулиці (площі, провулку тощо) відповідно до рішення Зорянської сільської ради.

У разі необхідності здійснення нотаріальних дій із нерухомістю (продаж, успадкування, дарування тощо), у Зорянській  сільській раді (с. Зоря, площа Володимира Плютинського,1, каб.10-А) можна отримати рішення про перейменування вулиці. На підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці і цим рішенням нотаріус видає новий правовстановлюючий документ із новою назвою вулиці.

Відповідно до п. 16 Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 р. № 207, у разі прийняття рішення про перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), адміністративно-територіальних одиниць зміни до реєстру територіальної громади вносяться на підставі відповідних актів із збереженням попередніх даних та подальшим внесенням такої інформації до відомчої інформаційної системи ДМС з передачею інформації до Реєстру.

Крім того, актуалізація даних про місце реєстрацій особи у документах, в яких зазначають відомості про місце проживання /перебування особи, можлива за її зверненням (або її представника).

  Зміна відомостей про місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи підприємця підлягає державній реєстрації відповідно до  Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

 

 

Додаток: 

Пропозиції комісії з перейменування вулиці в с. Зоря  Зорянської сільської  ради

 

№ з/п

Населений пункт

Тип вулиці

Назва вулиці, яка підлягає перейменуванню

Пропозиції щодо перейменування

1.

с. Зоря

вулиця

50-річчя Воззєднання

Щаслива

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь