Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Комунальне підприємство "ЗОРЯ-СЕРВІС" інформує

Дата: 07.03.2023 16:22
Кількість переглядів: 174

 

Шановні мешканці Зорянської територіальної громади


           Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» усі власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

         Відповідно до ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують послуги з поводження з відходами.

          КП “ЗОРЯ-СЕРВІС” є визнаним виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Зорянської територіальної  громади, спеціально обладнаними для цього транспортними засобами. Тому, договори з вивезення сміття потрібно укладати з даним підприємством.

          Також, у нашій громаді діють Правила благоустрою, санітарного утримання, забезпечення чистоти і порядку на території Зорянської територіальної громади. Розділами 3 та 4 цих Правил, а саме  «Права та обов’язки громадян, підприємств, установ та організацій, фізичних осіб-підприємців у сфері благоустрою передбачено, що кожен господар приватного домоволодіння, підприємства, установи, організації, фізичні-особи підприємці повинні укласти договір на вивезення побутових відходів із спеціалізованим  підприємством.

             Відсутність договору на вивезення побутових відходів у громадян, ФОП, на підприємствах, установах і організаціях є порушенням  Правил благоустрою на території Зорянської територіальної громади.

           Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 -1360 грн.), на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

          Тобто, законною підставою для притягнення до відповідальності є відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця, оскільки це порушення Законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою, санітарного утримання, забезпечення чистоти і порядку на території Зорянської територіальної громади.

          Тому, повідомляємо  про необхідність та обов’язковість укладення договору на вивіз твердих побутових відходів з КП «ЗОРЯ-СЕРВІС», яке знаходиться за адресою с.Зоря, Площа Плютинського,1. Тел. 0976626604

В разі не укладення договору, до порушників будуть застосовані штрафні санкції, передбачені законодавством України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь