Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Зорянська територіальна громада подала заявку на участь у конкурсному відборі партнерських громад Рівненської області в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка в Україні» PRO_MentalHealth

Дата: 23.03.2023 11:21
Кількість переглядів: 93

      У відповідь на стрімке зростання потреб народу України у сфері психологічної та соціальної підтримки у подоланні негативних наслідків війни керівництвом Фонду було ініційовано створення проєкту з організації психосоціальної допомоги тим, хто цього потребує: ветеранам війни, Захисникам і Захисницям, членам їхніх сімей та сімей загиблих, особам, які отримали поранення, були у полоні або під окупацією, внутрішньо переміщеним особам, а також цивільним особам, які пережили посттравматичний стресовий розлад.

З огляду на критичну потребу у професійній реабілітації та адаптації до цивільного життя ветеранів війни та за фінансового сприяння Європейської Комісії, польського державного Банку крайового господарства та програмою “Підтримка демократії” Міністерства закордонних справ Республіки Польща створено пілотний Проєкт «Психосоціальна підтримка в України» PRO_MentalHealth (далі — Проєкт), метою якого є розробка та апробація моделі надання на місцевому і районному рівні Рівненської області психосоціальних послуг постраждалому населенню.

У рамках Проєкту буде створено 4 Центри соціально-психологічної підтримки (по одному у кожному районі), діяльність яких базуватиметься на мультидисциплінарних командах (психіатра та трьох психологів). Особливістю цих команд буде змога надавати послуги стаціонарно та мобільно. Передбачається, що спектр послуг Центрів буде поступово розширюватися від психологічної допомоги до інших сфер залежно від результатів оцінки потреб та джерел комбінованого фінансування. З метою визначення локацій для створення Центрів соціально-психологічної підтримки та діагностики кожного району щодо потреб у таких послугах

Проєкт планує створити координаційні групи за участі представників територіальних громад у Вараському, Дубенському, Рівненському та Сарненському районах Рівненської області. Результати роботи координаційних груп матимуть вагомий вплив на подальшу діяльність Центрів та надання фінансової підтримки громадам для розвитку цього напрямку.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь