Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Програма USAID надає Гранти для малих і середніх жіночих та сімейних підприємств

Дата: 27.04.2023 09:38
Кількість переглядів: 115

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), яка реалізується компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк.», приймає грантові заявки від українських малих та середніх сімейних і жіночих підприємств (МСП), які хочуть відновити свою діяльність, розширити свій бізнес та/або розвинути нові напрямки бізнесу. 

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) публікує цей запит на подання грантових заявок (ЗПЗ) для того, щоб підтримати українські малі та середні сімейні і жіночі підприємства (МСП). Грантова підтримка надаватиметься на релокацію бізнесу, відкриття нового напрямку бізнесу, масштабування бізнесу на території України, вихід на міжнародні ринки. Результатом грантової діяльності має стати створення та збереження робочих місць, залучення інвестицій, нових клієнтів, збільшення продажів на внутрішньому ринку та/або іноземних ринках.

Програма КЕУ визначила такі пріоритетні завдання за цим ЗПЗ:

      1. підтримка економічної спроможності жіночих та сімейних МСП;

      2. підвищення операційної та виробничої ефективності жіночих та сімейних МСП;

      3. заохочення зростання та розширення жіночих та сімейних МСП, включно з експансією на зовнішні (міжнародні) ринки;

      4. розширення інтеграції в ринок праці і підприємництво жінок.

Програма КЕУ передбачає, що в рамках грантового проекту за цим ЗПЗ будуть реалізовані наступні заходи (перелік не вичерпний):

•  запровадження інноваційних рішень у бізнес-процеси задля збільшення обсягів виробництва та продажів або підвищення ефективності бізнесу;

•  розширення асортименту виробленої продукції або наданих послуг, що дозволить бізнесу стати диверсифікованим та сталим;

•  відкриття нового напрямку в рамках існуючого бізнесу; 

•  розбудова експортного потенціалу бізнесу;

•  впровадження заходів для просування продукції, у тому числі інструментів цифрового та контент-маркетингу задля покращення обізнаності про бізнес та залучення клієнтів.

В рамках цього ЗПЗ не розглядатимуться грантові заявки від бізнесів, основна діяльність яких передбачає перепродаж товарів і послуг. Метою цього ЗПЗ є підтримка українських малих та середніх сімейних і жіночих підприємств– виробників товарів і надавачів послуг. До участі у грантовому відборі допускатимуться лише грантові заявки від юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що відповідним чином зареєстровані згідно з чинним законодавством. 

Заявники повинні враховувати, що час опрацювання грантів на придбання обладнання займає, як правило, від 3-х місяців і довше.  В рамках цього ЗПЗ Програма USAID КЕУ не підтримує розробку нових сайтів, платформ, ERP систем.

Програма USAID КЕУ переглядатиме усі кошти, подані в деталізованому бюджеті гранту заявника (Додаток B), та підтверджуватиме їх на предмет обґрунтованості, розподільності та допустимості.

Нижче подано перелік ключових індикаторів, пов’язаних із цим ЗПЗ: 

•  Кількість переміщених підприємств, які відновили роботу.

•  Кількість підприємств, які покращили свою організаційну та/або технологічну спроможність в результаті грантової підтримки.

•  Кількість МСП, які отримали пряму чи опосередковану підтримку, включаючи залучені до співпраці та створені партнерства з іншими українськими МСП.

•  Кількість нових працевлаштованих людей, а також кількість збережених робочих місць, із розподілом на чоловіків і жінок. Кількість ВПО, ветеранів, молоді серед нещодавно працевлаштованих працівників.

•  Вартість нових інвестицій (залучених коштів) (у доларах США) в результаті грантової підтримки.

•  Обсяг збільшених продажів (у доларах США) в результаті грантової підтримки.

•  Кількість нових експортних ринків, що з’явились у результаті грантової підтримки.

Цей ЗПЗ, включно з інструкціями щодо заповнення заявки та шаблонами, доступний у форматі Word за посиланням: drive.google.com

Процес подання заявок відбуватиметься в один етап. Заявники повинні подати заповнену грантову заявку (Додаток А)  та деталізований бюджет гранту (Додаток B). 

У зв’язку з підвищеним інтересом до діяльності в рамках ЗПЗ, Програма КЕУ розглядатиме  заявки у три етапи.

•  1 зустріч комітету з грантового відбору відбудеться у травні 2023 року (комітет розглядатиме заявки, отримані до 19 травня 2023 року).

•  2 зустріч комітету з грантового відбору відбудеться у червні 2023 року (комітет розглядатиме заявки, отримані до 16 червня 2023 року).

•  3 зустріч комітету з грантового відбору відбудеться у серпні 2023 року (комітет розглядатиме заявки, отримані до 24 липня 2023 року).

Надсилайте, будь ласка, всі питання щодо цього запиту на електронну адресу Grants@CEPUkraine.org із зазначенням «RFA-2023-033» в темі електронного листа. 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь