Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Кому звертатися за субсидією на неопалювальний сезон?

Дата: 03.05.2023 08:22
Кількість переглядів: 87

У квітні закінчується опалювальний сезон, тому з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані житлові субсидії та пільги на неопалювальний період.  

Вони будуть автоматично перепризначені для переважної більшості одержувачів, які отримували їх під час опалювального періоду, на підставі наявної у ПФУ інформації. Проте, якщо в отримувачів змінився майновий стан або склад родини, то таку інформацію слід подати до органу Пенсійного фонду протягом 30 днів. 

Є також певна категорія людей, які повинні обов’язково звернутися за субсидією на неопалювальний період. Її буде призначено за особистим зверненням, якщо: 

у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи; 

члени домогосподарства орендують житло та сплачують житлово-комунальні послуги; 

кількість зареєстрованих осіб у домогосподарстві, які фактично там проживають, менша, ніж кількість зареєстрованих; 

домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива. 

Житлова субсидія на неопалювальний сезон виключно за зверненням також надається, якщо в опалювальний сезон розмір плати за житлово-комунальні послуги, внеску/платежу на оплату витрат на управління багатоквартирним будинком у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування не перевищував обсягу обов’язкового відсотка платежу. Тобто субсидію було призначено 0,00 грн.

Отже, якщо такі домогосподарства претендують на призначення житлової субсидії на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня), їхні представники повинні подати заповнені належним чином нові заяву та декларацію.

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку неопалювального (опалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання.

Як враховуються доходи

Якщо житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону, для її розрахунку враховується середньомісячний сукупний дохід за III та IV квартали попереднього року. При цьому пенсійна виплата враховується в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь