Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Відповідальність за неявку до ТЦКСП

Дата: 29.05.2023 10:23
Кількість переглядів: 59

 

З 24 лютого 2022 року в України діє воєнний стан, який зобов’язує всіх чоловік призовного віку з’являтися до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки для оновлення своїх облікових даних. Оскільки велика кількість чоловіків досі добровільно не оновили дані, в країні цей процес врегульовують видачею повісток.

Після того, як особа отримала повістку, людина повинна піти до територіального центру комплектування для того, щоб стати на облік та уточнити свої дані.

Варто розуміти, що під час вручення повістки вперше людина має лише оновити свої дані. Вже потім людина проходить медичну комісію, за результатами якої чоловіка чи жінку можуть направити на військову службу.

НАГОЛОШУЄМО, ЩО ЗА НЕЯВКУ ДО ТЦКСП ПІСЛЯ ОТРИМАННЯ ПОВІСТКИ ПЕРЕДБАЧЕНА АДМІНІСТРАТИВНА АБО КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

Якщо тобі вручили повістку для уточнення облікових даних або проходження медкомісії, а ти не з’явився до ТЦКСП, тобі загрожує АДМІНІСТРАТИВНА відповідальність.

На військовозобов’язаного чекає штраф від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

За ігнорування повістки для відправлення у війська у складі команди (мобілізованих, які не проходили військової служби, направляють до навчальних центрів) – КРИМІНАЛЬНА відповідальність від обмеження волі до 3 років до позбавлення волі від 3 до 5 років.

АЛЕ! Якщо за станом здоров’я людина буде непридатною або має право на відстрочку від призову, то повістка буде їй вручатись ЛИШЕ ДЛЯ УТОЧНЕННЯ даних або для надання певних документів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь