Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Служба у справах дітей Зорянської сільської ради нагадує про заборону керування транспортними засобами неповнолітніх

Дата: 26.07.2023 16:40
Кількість переглядів: 66

Питання належного виховання дітей, досягнення порозуміння між батьками і дітьми, відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків завжди є важливими й актуальними. Особливо коли справа доходить до керування транспортним засобам непонолітніми.

У разі заподіяння шкоди іншій особі, неповнолітня особа несе відповідальність за таку шкоду. А саме відповідає за заподіяну ним шкоду самостійно на загальних підставах. У разі відсутності у неповнолітньої особи майна, достатнього для відшкодування заподіяної нею шкоди, ця шкода відшкодовується її батьками або піклувальником, якщо вони не доведуть, що збитки були завдані не з їхньої вини.

Нагадаємо, що сьогодні в українських автошколах навчатись водінню транспортних засобів категорії В можна з 16 років, але їздити дорогами загального користування дозволяють лише після досягнення 18 років. 

Якщо працівники патрульної поліції зупинять авто, за кермом якого перебував підліток віком до 16 років, то вони відстороняють його від водіння автомобіля та викличуть на місце працівників відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх. Якщо неповнолітньому керувати автомобілем дозволив батько, тоді батька притягнуть до відповідальності. Таке порушення класифікується за ст. 126 ч. 2 Кодексу про адміністративні порушення - передача транспортного засобу особі, яка не має права керувати транспортним засобом. Штраф за це передбачений у розмірів від 510 до 595 гривень.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь