Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Рада ухвалила закон про спрощення управління багатоквартирними будинками

Дата: 28.09.2023 14:46
Кількість переглядів: 48

Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав Закон від 14.07.2023 N 3270-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками".

Серед іншого Законом передбачено удосконалення процедур створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, а також скликання і проведення установчих зборів об'єднання.

Закон набирає чинності через 3 місяці з дня його опублікування, а саме з 10 листопада 2023 року у зв'язку з його опублікуванням в газеті "Голос України" від 10.08.2023 N 159, за винятком окремих змін, які набрали чинності з дня, наступного за днем опублікування Закону, а саме 11 серпня 2023 року.

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків та асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, статути яких затверджені до набрання чинності цим Законом, мають забезпечити приведення таких статутів у відповідність із цим Законом протягом 3 років з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента від 24.02.2022 N 64/2022, затвердженим Законом "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 N 2102-IX.

Протягом 3 років з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента N 64/2022, затвердженим Законом N 2102-IX, положення статутів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій об'єднань співвласників багатоквартирних будинків є чинними в частині, що відповідає законодавству на день набрання чинності цим Законом.

Вищевказана норма не застосовується після внесення змін до статутів об'єднань співвласників багатоквартирних будинків, асоціацій об'єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Ознайомитися із Законом можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3270-20?fbclid=IwAR2ooO6jj3m9dCxP5_lpuhmcVbQ93N_PWJbVVKtjQeg70jovNxKbAQUZuyY#Text

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь