Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Зорянська сільська рада звертається до всіх власників тварин з наполегливим проханням виконувати норми закону щодо їх належного утримання!

Дата: 06.03.2024 11:41
Кількість переглядів: 86

       Шановні жителі Зорянської громади!

   Тема бездоглядних собак не нова. На агресивну поведінку наших чотирилапих друзів у жителів громади чимало справедливих нарікань. Особливо це стає актуальною проблемою в осінньо-зимовий період, коли рано темніє, дорослі повертаються з роботи, діти – з навчальних закладів, а зграя безприв’язних, переважно домашніх  тварин окупує вулиці і вулички у селах громади і становить загрозу для поодиноких перехожих.

   Які дії щодо неналежного утримання тварин може вчиняти орган місцевого самоврядування? Собак не можна відстрілювати (ні у межах, ні поза межами населених пунктів), не можна присипляти, не можна завдавати їм жодної шкоди. Тваринам, у яких немає власників, можна лише проводити біостерилізацію і оформляти їх до притулку.

   Однак варто зазначити, що фактично у більшості собак є власники, які не виконують своїх обов’язків – ні перед тваринами, ні перед людьми.

   Тому таким власникам варто нагадати, що законодавством України передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність за неналежне утримання тварин.

   Згідно зі статтею 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил тримання собак і котів штраф від 170 до 340 гривень. За повторне порушення протягом року – від 340 до 510 гривень. Якщо дії (чи бездіяльність) власника тварини спричинили заподіяння шкоди здоров’ю людини або її майну, штраф становитиме від 1700 до 3400 гривень.

   Так, штрафи у 170 чи 340 гривень – не той важіль, який може миттєво зробити «несвідомих» громадян «свідомими», однак, можливо, частину з них змусить задуматися, перш ніж порушити вдруге. Зайво витрачені кошти, даремно згаяні час і нерви – цього можна уникнути, просто «тримаючи собаку на повідку».

   Зорянська сільська рада звертається до всіх власників тварин з наполегливим проханням виконувати норми закону щодо їх належного утримання!

     Шановні жителі громади, не створюйте проблем там, де їх легко можна уникнути, проявивши людяність і добропорядність!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь