Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Державна податкова служба інформує

Дата: 20.05.2024 11:41
Кількість переглядів: 102

Щодо обов’язку реєстрації об'єктів оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що з метою проведення податкового контролю відповідно до вимог п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об'єктів оподаткування або об'єктів, які пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).  

Платник податків зобов'язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку та повідомити про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування за формою N 20-ОПП «Повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність».   

Об'єктами оподаткування і об'єктами, пов'язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у зв'язку з якими у платника податків виникають обов'язки щодо сплати податків та зборів.   

Повідомлення за формою №20-ОПП подається до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п.8.4 Порядку обліку платників податків і зборів і з змінами та доповненнями, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 22.04.2014 року №462). 

У разі зміни відомостей про об'єкт оподаткування, в тому числі  стану об'єкта оподаткування,  платник податків повинен подати Повідомлення за формою  N20-ОПП з оновленою інформацією про об'єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни. 

Надання Повідомлення за формою 20-ОПП є одним із ключових індикаторів реальної господарської діяльності платника податків.  

Повідомлення за формою 20- ОПП можна подати засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та про «Електронні довірчі послуги» через «Електронний кабінет платника податків».

 

Застосунок "Моя податкова" дозволяє отримувати податкові послуги в смартфоні 

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє платникам:про впровадження ДПС мобільного застосунку «Моя податкова», який тепер доступний користувачам. Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і ІOS. Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків з використанням платіжних систем. 

Відтепер у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси для фізичних осіб-підприємців:

- «Мій ФОП» у розділі «Мої дані» застосунку: інформація про реєстрацію ФОП та обрання спрощеної системи оподаткування;

- подання податкових декларацій платника єдиного податку: для ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування 1-3 груп, у розділі «Послуги»;

- сплата податків: доступна у «Стані розрахунків з бюджетом» розділу «Послуги».

Велика кількість користувачів вже завантажили мобільний застосунок «Моя податкова» та отримують податкові послуги у смартфоні. Цінуйте свій час та приєднуйтесь!

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь