Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

На Рівненщині презентували реформу профільної середньої освіти

Дата: 05.07.2024 14:50
Кількість переглядів: 67

На Рівненщині презентували реформу профільної середньої освіти. Про зміни, які будуть впроваджені за концепцією «Нова українська школа» у 2027 році, розповів заступник міністра освіти і науки України Дмитро Завгородній та представники швейцарсько-українського проєкту DECIDE - «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Громадські обговорення відбулися за сприяння Рівненської ОВА.

У заході взяли участь сільський голова Михайло Олійник та начальник відділу освіти, сім'ї, молоді, спорту, культури та туризму Ганна Роботницька.

Основна мета нововведень - створення освітнього середовища, де кожна дитина, обравши індивідуальний вектор навчання, зможе розвивати свій потенціал.

Реформа профільної середньої освіти передбачає створення мережі відокремлених академічних ліцеїв із великою кількістю учнів на паралелі, адже лише так можливо організувати вибір профілів, предметів та інтегрованих курсів. Учні зможуть поглиблено вивчати як предмети та курси в межах профілю, так і поза ним. Для цього буде створено програми різноманітних курсів за вибором. Наприклад, учень, який навчається на профілі STEM, що передбачає поглиблене вивчення математики, природничих наук і технологій, зможе додатково обрати правознавство, медіаграмотність, підприємництво тощо.

На заході також розглянули передумови впровадження реформи, її зміни та нововведення. Особливу увагу приділили плануванню мережі закладів профільної середньої освіти, моделям її фінансування та управління.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь