Зорянська сільська рада

Рівненська область, Рівненський район

Служба у справах дітей Зорянської сільської ради нагадує правила безпечного перебування на водоймах для батьків та дітей!

Дата: 24.07.2024 11:17
Кількість переглядів: 105

Служба у справах дітей Зорянської сільської ради нагадує правила безпечного перебування на водоймах для батьків та дітей!

Ніколи не забувайте про правила безпеки під час відпочинку біля річки та правила поведінки на воді, адже суворе та чітке дотримання цих правил збереже Вам життя та здоров’я!

Вода - чудовий засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.

Звертаємося до батьків!

Проведіть бесіди з дітьми, не відпускайте неповнолітніх дітей купатись самих або в компанії однолітків. Головне - самі будьте прикладом правильної поведінки на пляжі. Ваш обов'язок, як батьків: якщо взяли дітей на пляж, уважно стежте за ними, дитина повинна бути постійно у полі зору.

ПРАВИЛА ДЛЯ БАТЬКІВ

Будь-які ємності з водою, в якій води більше 5 см – це потенційний ризик, особливо у заміському будинку, на дачі та навіть надувному басейні.

Використовуючи надувний басейн з водою – не залишайте дитину без нагляду. Ніколи!

На відпочинку біля водойм (озеро, річка, море) не залишайте дітей без нагляду, навіть на березі. Від берега до води – кілька секунд. Вибирайте для відпочинку з дітьми тільки обладнані пляжі та місця для відпочинку.

Ознайомтеся з особливостями дна, течією, температурою води та глибиною раніше, ніж дозволяти купатися дитині. Купання дитини лише за погодженням із супроводжуючим дорослим або разом із нею.

Спостерігати за дитиною у воді це означає дивитися на неї, не відволікаючись на смартфон, оточуючих або книгу. Секунди вирішують усе. Це дуже важливо!

 Місце купання для дитини раннього віку вибираємо та організуємо таким чином, щоб ви були на відстані витягнутої руки або двох кроків.

Вибираючи надувний плавальний засіб для дитини, пам'ятайте, що вони не можуть гарантувати безпеку дитини на воді.

Перед кожним сезоном переконайтеся та повторіть уроки плавання з дитини. Не довіряйте старшим дітям доглядати молодших біля води або у воді.

Підлітки також вимагають нагляду та уваги, коли перебувають у воді. Тут важливо, щоб відповідальний дорослий чітко розумів, скільки дітей він спостерігає і був тверезий.

Просте правило про те, що будь-який рух до води має бути узгодженим з батьками рятує дитячі життя.

Забороняйте будь-які пустощі з криками «Тону!» або "Допоможіть!".

Ніколи не залишайте маленьких дітей без нагляду, навіть якщо вони вміють плавати.

Не сподівайтеся на чергового рятувальника чи оточуючих.

Батьки, бережіть своє життя та життя своїх дітей!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь